Etter flere dager med en rekke indisier som på overbevisende måte knytter den tiltalte 38-åringen til Sigrid og hennes forsvinning natt til 5. august i fjor, ble imidlertid ikke saken klarere da de tekniske ekspertene skulle forklare seg i Oslo tingrett torsdag.

Rettsmedisiner Per Hoff Olsen redegjorde for obduksjonen av den døde som ble foretatt 4. september i fjor, dagen etter at hun var blitt funnet.

Da Sigrid ble funnet var hun pakket inn i plast, laken, dyne og et telt som var surret rundt kroppen med flere solide lastestropper. Den rettsmedisinske ekspertisen har ikke funnet noen tegn til vold som ble påført jenta før hun døde.

Les også: – Sigrid ble utsatt for vold i campingvognaLes også: Dagen for tekniske bevis i Sigrid-saken

Tvil om påkjørsel

Aktoratet mener Sigrid har blitt påkjørt av tiltaltes grønne Citroën. Eksperter som har undersøkt skadene på panseret og frontruta på bilen, mener disse kan passe med en påkjørsel.

Olsen sa de ikke fant noen alvorlige skader på Sigrid som passer med at hun kan ha blitt påkjørt. Han sa også at han ville ha forventet å finne brudd eller sår på beina dersom Sigrid var blitt påkjørt mens hun sto oppreist. Det er det ikke funnet.

– Etter din forklaring behøver ikke bilen ha noen ting med dette å gjøre, spurte forsvarsadvokat John Christian Elden.

– Man kan slutte det slik ja, svarte Olsen.

Rettsmedisinerne har ikke greid å fastslå når 16-åringen døde eller hvor lenge hun lå skjult.

Blødninger

Opplysningene fra rettsmedisineren står i en slags underlig kontrast til hva politiets åstedsgransker forklarte seg om tidligere på torsdagen. Åstedsgransker og politioverbetjent Arvid Bjelkåsen slo fast at jenta var påført stump vold i campingvogna, vold som har forårsaket betydelige blødninger.

– Sigrid Giskegjerde Schjetne har sannsynligvis blitt utsatt for vold i campingvogna. Blodspruten tyder på gjentatt stump vold og sannsynligvis mot hodet, sa politioverbetjent etter å ha nøye forklart hvordan blodspor skal tolkes på et åsted.

Påtalemyndigheten har lagt til grunn at Sigrid ble drept i campingvogna, men Bjelkåsen ville under sitt vitnemål i retten ikke si om slagene kan ha vært dødelige.

Bruddskader

Den rettsmedisinske undersøkelsen fant flere bruddskader på den døde jenta, men etter grundige undersøkelser er det slått fast at disse skadene er påført kroppen etter dødens inntreden.

– Jeg skal foreta en oppsummering når prosedyrene kommer, men bevisførselen i dag har gitt to interessante svar til oss. Det ene er jo at det er like sannsynlig at Sigrid var død som levende når hun var inne i denne campingvogna hvor blodspor er funnet. Det andre er at det ikke kan påvises noen dødsårsak i forhold til henne, sier Elden til NTB.

Her er livebloggen fra rettsdagen torsdag:

Bildet frigitt fra rettssaken mot ålesunderen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Bildet er fra avhøret hvor han første gang blir konfrontert med opplysningene om at det er funnet blodspor fra Sigrid i campingvogna han disponerte i lageret på Bryn i Oslo. Foto: Politiet / NTB scanpix
Forsvarer John Christian Elden framhever at det ikke kan påvises noen dødsårsak i Sigrid-saken.