Pris til Sunnmørspostens rushtids-test

Best i klassen «Storytelling» under Nordic Data Journalism Awards.

Sunnmørspostens rushtids-test «Rush i Ålesund» stakk av med førsteprisen i klassen «Storytelling» under Nordic Data Journalism Awards. 

Prisutdelinga fant sted i Stockholm, fredag nærmere bestemt under konferansen Datajournalistik i Norden. Fordelt på tre klasser kom det inn til sammen 25 bidrag fra redaksjoner i Norge, Sverige og Finland.

Følg smp.no på Facebook

I toppelementet kan du se både video og animasjon av rushtidstesten. Du kan også se videoen her

- Dette er kjempegøy - og litt overraskende, sier digital redaktør Tormod Utne i Sunnmørsposten.

- Bare det å være nominert er en ære, legger han til - og sikter til de andre sterke bidragene i klassen: Bergens Tidende med «Janne-saken», Aftonbladet, med «Skilnad fattig og rik» og Trønder-Avisa med «Felttoget».

- En honnør til de finke folka i Sunnmørsposten som har fått til dette på så kort tid. Vi har fått lov til å leike oss, noe som altså har gitt resultater, sier Utne.

I «Rush i Ålesund» lot Sunnmørsposten seks reportere teste hvordan en kommer seg raskest fra Steinvågen til Volsdalen i rushtrafikken: Med bil, løping, sykkel, kajakk, buss eller moped. Resultatet blei presentert både i papiravisa og på nett -  når det gjelder sistnevne blei det blant anna brukt interaktivt kart, der leserne kunne klikke seg inn og se video av de ulike deltakerne og en animert versjon av løpet.


Sunnmørspostens rushtidstest helt til topps

«Rush i Ålesund» vurdert som mer inspirerende enn datajournalistikk-prosjekt fra blant anna BBC og Reuters av svenske avisutgivere.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
To av de som står bak «Rush i Ålesund» under prisutdelinga, fredag: Journalist Eirik Mehling og mediegrafiker Liv-Jorunn Håker Ottesen.

To av de som står bak «Rush i Ålesund» under prisutdelinga, fredag: Journalist Eirik Mehling og mediegrafiker Liv-Jorunn Håker Ottesen.

Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Bjørn Helge Riise vurdere å legge opp etter sesongen