16 av elevene i klasse 10B ved Møre ungdomsskule tok utfordringen og ble med i mattekonkurransen «Algebra Challenge» sammen med 1.700 andre skoleklasser i Norge.

Over 35.000 elever fra 1. klasse til videregående skole har siden mandag morgen løst ligninger ved hjelp av mattespillet «Dragonbox». Arrangørenes mål var at deltakerne tilsammen skulle greie 350.000 ligninger i løpet av uka. Det målet ble nådd allerede mandag. Godt hjulpet av Møre ungdomsskole.

Da konkurransen var over konkluderte dommerne med at 10.klassingene ved Møre ungdomsskule er vinneren av 10. klassetrinnet.

- Verdens beste tiendeklasse i algebra kommer fra Ålesund, konkluderer arrangørene bak det internasjonale forskningsprosjektet Algebra Challenge.

Følg smp.no på Facebook

Dag og natt

Elevene satt foran datamaskinene også etter skoletid. Noen hele natta igjennom.

– Foreldrene våre har kommet med mat til oss. Og så har vi trukket litt frisk luft innimellom. Men ellers handler alt om ligninger, sier Daniel Johansen underveis i konkurransen.

Konkurranseinstinkt

En stolt mattelærer Per Gunnar Hamnøy sier til smp.no at han visste eleven var flinke.

- De har et konkurranseinstinkt til 1.000. Dette bør være godt nytt for den maritime næringen som har etterlyst mattekunnskaper hos elever, sier Per Gunnar Hamnøy.

Forskningsprosjekt

Mer enn 35.000 elever fra hele landet løste nærmere 8 millioner likninger i løpet av uken.  Dette tilsvarer mer enn 213 likninger løst per elev i gjennomsnitt.

1. klasse på Mailand Videregående skole gikk av med totalseieren om å løse flest likninger. Klassen løste imponerende 4219 likninger per elev og vant et klassesett med iPad Mini.

10.klassen ved Møre ungdomsskule vant kinobilletter.

- Kanskje næringslivet på Sunnmøre har enda bedre premier til mattegeniene våre, håper mattelæreren.

Les flere nyheter fra Søre Sunnmøre og Nordfjord på smp.no