Se tidslinje for rettssaken over artikkelen - les direkteblogg fra rettsalen under

SUNNMØRE TINGRETT (smp.no): Den tiltalte Steven Dan (Paco) Danielsen slipper å bli med når Sunnmøre tingrett drar på befaring i forbindelse med rettssaken mandag.

Rettens medlemmer skal først og fremst til åstedet på byfjellet, men vil også legge turen forbi Pluto-kiosken som Danielsen er tiltalt for å ha forsøkt og rane samme dag som drapet.

Fikk slippe

Da dommeren tok opp det praktiske rundt befaringen under rettssaken fredag, svarte forsvareren at tiltalte ikke ønsket å delta - noe dommeren innvilget.

Tidligere fredag fikk retten høre fra en krimtekniker fra Kripos om åstedsundersøkelsene som ble gjort dagen etter at Anja Weløy Aarseth ble funnet drept 30. august.

Skjult under gress

Hun kunne fortelle at den drepte var forsøkt skjult under gress og annen vegetasjon, slik at liket ikke var synlig fra turstien eller benken overfor åstedet. Det er tidligere kommet fram at det var en kvinnelig hundefører som fant Anja drept.

Kripos-betjenten kunne fortelle at undersøkelsene viste at Anja trolig ble voldtatt og drept på stedet, og det ble funnet DNA fra tiltalte på åstedet. Retten fikk også se bilder fra åstedet og den drepte.

DNA-funn på pistolen

Under åstedsundersøkelsen ble det også gjort funn av det tidligere omtalte pistolmagasinet fra en Glock-kopi.

Kripos konkluderte med at pistolen - hvor det ble funnet DNA både fra tiltalte og drepte - kan ha blitt brukt av tiltalte da han voldtok og drepte den 21-årige studenten.

Les direkteblogg fra rettssalen under

Steven Dan Danielsen (24) har erkjent at han tok livet av Anja Weløy Aarseth på Aksla 28. august i fjor.