Posten har følgende gladmelding til bekymrede sunnmøringer som leste nyheten om de drøyt 1000 pakkene som hadde havnet utfor veien nord i Gudbrandsdalen natt til tirsdag - og ned i et elveleie.

– Vi fant igjen alle de 1027 pakkene som var på bilen. Vi var heldige ettersom det var is på stedet der pakkene havnet, forteller pressesjef Hilde Ebeltoft- Skaugrud i Posten Norge fornøyd til smp.no.

Følg smp.no på Facebook

Ukjent ulykkesårsak

Det var ved Dombås den uheldige vogntogsjåføren kjørte utfor E136. Kjøretøyet veltet ned i et elveleie og ble hengende mellom Jora bru og en berghylle.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det var glatt på stedet da utforkjøringa skjedde, opplyser politiet til lokalavisa Vigga.

Sendes ut onsdag

Etter at pakkene var fisket opp fra elveleiet ble de lastet om bord i en ny bil som kjørte til Ålesund. Dit kom de tirsdag kveld.

– Pakkene som virket å være uskadd, går ut til mottakerne i dag, men det er viktig å påpeke at også disse kan ha fått skader, sier Ebeltoft-Skaugrud.

De som mottar en pakke som viser seg å ha fått skader, blir bedt om å ta kontakt med Postens kundeservice.

300 pakker fikk skader

Men ikke alle pakkene slapp helskinnet fra det ublide møtet med norsk natur.

– Rundt 300 av pakkene ble såpass skadet at de blir sendt tilbake til Oslo. Vi har ikke lov til å åpne pakkene, men har egne folk på saken som vil kontakte avsender eller mottaker for å få kartlagt hva dette dreier seg om. Også vil det bli erstatningssaker, sier pressesjefen.

Hun kan berolige engstelige kunder med at de ikke skal lide økonomiske tap som følge av uhellet.

– Men vi må nok be dem om å være litt tålmodige. Pakkene kommer til Oslo i løpet av natt til torsdag eller utpå dagen. Deretter skal vi håndtere dette så raskt og effektivt som vi kan, påpeker hun.

Slik endte turen for vogntoget med postpakker som skulle til bedrifter og privatpersoner på Sunnmøre. Foto: Vidar Heitkøtter/Gudbrandsdølen Dagningen