Rollon Hurricanes stiller med hele fire lag og Ellingsøy Pirates med to lag under norgesmesterskapet som blir avholdt i Oslofjord Convention Senter i Stokke nær Tønsberg i helga.

Det vil si at de unge ålesundsklubbene stiller med nær 100 utøvere totalt i et norsk mesterskap der hele 1600 deltakere er påmeldt.

– Vår idrett er den hurtigst voksende i Norge. Vi har merket stor pågang siden vi startet opp i 2009. Men vi har plass til enda flere, sier trener og utøver Christina Seljebotn i Rollon Hurricanes.

Hun skal følge sine lag tett og sjøl være utøver under et norsk mesterskap der også Ellingsøy Pirates stiller med juniorlag og et såkalt peewee-lag.

Sistnevnte er utøvere i alderen 10-12 år og de skal kun holde oppvisning.

Det gjorde også Hurricanes sine peewee-jenter tirsdag kveld da Larsgårdenhallen var nær fullsatt av spente søsken, foreldre og besteforeldre til alle NM-deltakerne.

Generalprøvens første del iakttok også Sunnmørspostens utsendte fra tilskuerplass og det var en del smårusk å se, spesielt for seniorlaget. Mens de to juniorlagene hadde en bra gjennomføring.

– Vi kjørte programmet to ganger tirsdag, og det ble adskillig bedre andre gang for seniorlaget, forsikrer trener Seljebotn.

Hun er 25 år og eldst på laget.

– Hvilke egenskaper skal til for å bli gode?

– Viljestyrke og muligheten for å kunne samarbeide er viktig siden det er en lagsport. Dessuten er kroppsbeherskelse, styrke, spenst, smidighet og god kondisjon elementer som teller på plussiden, sier Hurricanes-treneren.

De hadde en 4. plass som beste plassering i fjor og det primære målet er å komme topp-fem for å gå videre fra dag en under NM.

<strong>trener:</strong> Christina Seljebotn (25) er både trener og utøver i Rollon Hurricanes. Foto: Jarle Mordal