Langfredag gikk det et snøras ved Storvasstind i fjellområdet mellom Hjørundfjord og Sykkylvsfjorden, like øst for fjellet Tårnet.

Politiet fikk melding klokka 15.05, og ved 15.50-tiden kunne operasjonsleder Ole Bjørn Harang fortelle til smp.no at totalt åtte personer var i området da raset gikk.

Tre ble tatt

- Tre personer ble tatt av raset, men de kom seg ut på egen hånd, sa Harang ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

På grunn av meldinger om flere personer i rasområdet, og uklarhet rundt om personer var tatt, slo politiet full alarm.

- En rekke redningsenheter ble varslet. Blant annet Norsk luftambulanse fra Dombås, helikopter fra Lom med hundeekvipasjer, SeaKing-helikopter fra Florø og Norske redningshunder, opplyser Harang.

På veg ned

Politiet kom etter hvert i kontakt med folk i rasområdet som opplyste at alle hadde kommet seg uskadet ut, også de som ble tatt av selve skredet.

- Personene er nå på veg ned til Trandal i Hjørundfjorden og vil kontakte politiet når de er trygt nede, opplyser Harang.

- Vær forsiktig

Varsom.no, varslingstjenesten fra NVE, anbefaler generelt folk om å være forsiktig i områder med fersk fokksnø i disse dager.

Ifølge varslingsleder og skredekspert Markus Landrø økte skredfaren med sol og temperaturstigning midt på dagen langfredag.

Han påpeker at normalnivå, altså farenivå 2 som i dag, også kan være utfordrende.

- For skiløpere er det særlig verdt å merke seg at på faregrad 2 kan det være "faresoner i mange brattheng" og at skredutløsning kan være mulig med både stor og liten tilleggsbelastning, ifølge Landrø.

- Været lørdag vil ikke påvirke farenivået nevneverdig opp eller ned i deres område, men det blir ganske mildt, og da kan vi få løssnøskred på grunn av høye temperaturer, advarer varslingslederen.

Tips oss på 95 400 400 eller 95400400@smp.no.

FOTO: GOOGLE MAPS