Russebilen skulle hete «Captain Morgvan» og skulle være den heftigste russebilen i Tromsø. Åtte russ spleiset på en bil fra Sunnmøre, men følte seg lurt. Bilen var nemlig ikke i den standen de hadde trodd. Russebilen måtte til slutt vrakes, ifølge nordlys.no.

I salgsannonsa på finn.no blir bilen beskrevet som «fantastisk» og i god stand. Den var EU-godkjent, russebilgodkjent, i tillegg til at det var gjort mye arbeid med interiør og stereoanlegg.

Ville heve kjøpet

Gjengen fra Tromsø, med russepresident Kristoffer Johansen i spissen, lot seg friste. De kjøpte bilen, en Chevrolet Starcraft, for 80.000 kroner.

- Den så fin ut, og det sto at den hadde vunnet en russekåring for årets beste lydanlegg. Stefaren til en av oss dro ned og hentet den opp med Hurtigruten. Avtalen var at vi betalte 40.000 på forhånd, så skulle vi betale resten etter vi hadde hatt den på en sjekk, sier han til nordlys.no.

Etter en teknisk gjennomgang på et verksted ble det påpekt feil på bremser, motor og alvorlige problemer med rust. Russen fra Tromsø ville heve kjøpet.

Fra Chevrolet til Caravelle

Men det gikk ikke, og etter et par runder i konfliktrådet ble saken avslutta med at bilen ble solgt med en rabatt på 20.000. Gutta i Tromsø mener de kjøpte en ubrukelig russebil for 60.000 kroner.

- Vi føler oss svindlet, og var først veldig forbanna, så gikk det over til frustrasjon. Dette har vært ganske demotiverende, og rett ut ganske jævlig. Nå skrur vi for harde livet på en annen sak vi har kjøpt for å ha noe å kjøre med under russetiden, sier Johansen til nordlys.no.

Chevroleten ble byttet ut med en Volkswagen Caravelle, som de nå jobber hardt for å få i stand til russetida.

Sjekket i forkant

Smp.nohar vært i kontakt med selger av bilen. Han kjenner seg ikke igjen i påstandenom svindel. Sunnmøringen ønsker ikke å få navnet sitt på trykk i denne saken.

-Det ble påstått at verken bremser eller stereoanlegg ikke virket. Det er feil,vi sjekket begge deler før bilen ble sendt nordover. Dette er ting som må hablitt ødelagt i etterkant, sier han.

Selgerreagerer også på at bilen ble kontrollert på verksted før hele kjøpesummen blebetalt.

-Avtalen var at bilen ble solgt slik den sto. Dessuten var den både EU-godkjent og russebilgodkjent, sier han.

Lært av saken

Hansynes det er trist at det som var den heftigste russebilen i området i fjor nåer kassert.

Sakenble løst i konfliktrådet like før jul, selger sier at de har lært av saken ogvil tenke seg nøye om før de selger bil igjen.

-Dette har vært en lei sak for oss, som vi også mener vi har tapt penger på,sier han.