– Vi har fått kontrakt med Creuna AS som skal produsere TV2-innslag om Avinor, forteller Leif Johan Holand som er daglig leder av helikopterfilmselskapet Magic Air i Ålesund.

I tillegg til Creuna-jobben, har Magic Air også fått nye kontrakter med TV Norge om å filme fra lufta når programmer som 71 grader Nord og «Alt for Norge» skal produseres.

– Vi har inngått kontrakter for til sammen seks millioner kroner, og helikopteret vårt kommer til å være mange timer i lufta denne våren og sommeren, sier Holand.

Avinor-prosjektet skjer i samarbeid med TV2, og her skal det meste av spektakulær norsk natur filmes fra lufta – mye med Magic Airs 360 graders kamera.

– Fem kvelder på rad skal TV2 lage programmet fra norske flyplasser, og filmene fra lufta vil være en viktig del av programmene som skal ledes av Arne Hjeltnes. Alle etappene med helikopteret skal også legges ut på nettet, forteller Leif Johan Holand, som selvsagt synes det er stas at et firma med to ansatte i Ålesund har sikret seg disse kontraktene.

– Vi skal filme i tre uker og kommer til å bruke 125 timer i lufta, sier Holand som driver selskapet sammen med fotografen Erika Tirén.