Omtrentklokka 15 i dag kjørte Dag Robert Wiik Berge gjennom Godøy-tunellen, på veihjem fra Alnes, da ei takplate løsnet fra tunelltaket og traff bilen hans.

– Jeglå bak en lastebil nedover bakkene, og plutselig så jeg at ei plate haddeløsnet fra taket i tunellen og kom mot meg Jeg forsøkte å manøvrere unna, menplata traff fronten på bilen, sier Wiik Berge.

Hananslår plata til å være omtrent 5 x 1,5 meter, og priser seg lykkelig for athendelsen kun endte med skader på bilen. Wiik Berge kjørte fram til eitrafikklomme femti meter lenger framme, satte på nødblinken og hentet plata.

– Såntkan skje, men på den tiden jeg stod der nede passerte det tre kabrioleter ogdet kjører jo mange motorsykler i tunellen. Tenk om plata hadde truffet dem,sier Wiik Berge.

– Hårreisende

WiikBerge forteller at det var mange hyggelige folk som stoppet, og siden han ikkehadde dekning på telefonen sin i bunnen av tunellen så endte det med at flereav de forbipasserende varslet politiet når de kom ut av tunellen.

– Jegvet at minst to stykker ringte politiet, men likevel kom det ikke noen hjelpden første timen, sier Wiik Berge.

Selvmåtte han stå i bunnen av tunellen å holde plata nede så den ikke skulle væretil fare for andre trafikkanter. Hver gang det kom en bil tok vinden tak iplata.

– Etteren time så var jeg ganske frustrert og reiv av SOS-telefonen. Da fikk jegbeskjed om at det skulle komme noen snart, forteller Wiik Berge.

Detgjorde det ikke. Etter nok en tid brukte han SOS-telefonen igjen, og til sluttkom en fra Mesta. Da hadde det gått to og en halv time siden takplata traffbilen til Wiik Berge.

– Hansom kom virket forundret over det som hadde skjedd. De hadde tydeligvismisforstått situasjonen, men jeg mener det er hårreisende at det tar to og enhalv time fra man ber om hjelp fra bunnen av en tunell til hjelpen dukker opp.Spesielt med tanke på andre hendelser som har vært i tuneller siste tida,avslutter Wiik Berge.

Når WiikBerge var ute av tunellen ringte han til politiet. Der fikk han beskjed om atde hadde kontaktet riktig instans like etter de hadde fått telefon om hendelsenførste gang.

Flere løse plater

Ifølge Wiik Berge skal det var mange plater som er dårlig festet i taket på Godøy-tunellen. Han anslår at opp i mot 30 stykker er mer eller mindre løse.