Nå ble også den nokså uskyldige strippinga gjennomført for å skape blest om at det skal bli enda enklere å levere klær til Fretex.

Post

- Nå blir det mulig å levere klær til oss der Posten også er, forteller Britt Roald Nesvik som er Fretex-sjef i Ålesund.

- På alle postkontor og post i butikk, ligger det nå Fretex-poser som folk kan putte brukte klær i og betale en femtilapp i porto. Slik håper Fretex å få inn enda mer enn de mellom tjue og tretti tonnene som blir samlet inn på Sunnmøre i løpet av en måned.

_ Vi har kapasitet til å ta i mot mer, og vi er glade for at de som ikke bor i nærheten av en Fretex-kontainer også får sjansen til å bidra, sier Britt Roald Nesvik.

Av med klærne

Og det var altså for å lage litt blest om den nye ordningen at Lisa Melbø, Cecilie Strandman og Hanne Kårtveit vandret inn i butikken i Hatlane som helt vanlige kunder.

Vel framme ved kassen tok de opp Fretex-posen, kledde av seg alt unntatt undertøyet og puttet klærne i en pose som Theresa Vik bak post-disken tok seg av. Kundene så ut til å ta stuntet med fatning.

- Og post-ordningen kommer i tillegg til de ordinære kontainerne, understreker Britt Roald Nesvik. Fortsatt står det 95 slike bokser rundt omkring i hele Møre og Romsdal, og de skal fortsatt bli stående.