Politiet rykket ut med flere patruljer til Ålesund mottakssenter i Sundgata i Ålesund 16. desember i fjor. De første meldingene gikk ut på at en asylsøker hadde helt brennbar væske ut over kontoret til mottakslederen og truet med å tenne på.

Ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett fant retten det bevist at mannen tok med seg brennbar værske inn på kontoret. Årsaken var at han over tid hadde vært misfornøyd med boforholdene.

- Inne på kontoret helte han ut væsken, slik at den traff inventar, mottakslederen. Han selv fikk også brannbar væske på seg, heter det i dommen.

Overmannet

Mottakslederen fikk raskt hjelp til å legge mannen i bakken. I mannens veske fant politiet en lighter.

I politiavhør innrømmet mannen at han ville fremkalle frykt med den brennbare væsken, og at han ville gjøre det igjen dersom det var nødvendig for å få endringer i bosituasjonen. Manglende ventilasjon, støy fra trapperom, vaskemaskin og at det var trangt, var momenter han irriterte seg over.

Nå er en fengselscelle blitt hans midlertidige hjem.

Soning før utvisning

Mannen har vært varetektsfengslet fram til rettssaken. Han må nå sone 2/3 av straffen på sju måneder. Det vil si at han kan løslates 12. juni 2014. Deretter vil han bli transportert ut av landet, siden det er gitt utvisningsvedtak.

Under rettssaken kom det fram at mannen før denne hendelsen hadde møt opp flere ganger i resespsjonen i Sundgata og oppført seg truende.