Det var i morgentimene søndag at politiet ble varslet fra beboere i nabolaget om at de trodde det var avfyrt skudd på en fest på Hareid.

Dermed rykket bevæpnede polititjenestefolk både fra Søre Sunnmøre og Ålesund ut til stedet.

– Det er ingenting som nå tyder på at det er brukt skytevåpen, forteller operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no søndag ettermiddag.

Bakgrunnen for meldingen var at det ble hørt et høyt smell, men det er usikkert hva dette stammer fra. Meldingen kom kl. 06.50.

Følg smp.no på Facebook

– Bærer preg av vold

Etter det politiet har brakt på det rene har flere personer ankommet en fest i utkanten av Hareid sentrum. På stedet skal to gutter i tenårene ha blitt slått av de som ankom stedet.

– Det ser ut til å dreie seg om to legemsfornærmelser. Vi har snakket med de to fornærmede, som bærer preg av å være utsatt for vold, forteller Tjønnøy.

Ingen av de to er alvorlig skadet og de har ikke hatt behov for legehjelp.

Kjenner identiteten til de involverte

I løpet av formiddagen søkte politiet etter de antatte gjerningspersonene, men uten resultat. Politiet har heller ikke fått stort ut av de to fornærmede om hva som skal ha vært motivet for volden.

– De var lite samarbeidsvillige. Men ettersom vi har navnene på alle de involverte, ble det bestemt at etterforskningen blir videreført av lensmannskontoret, forteller Tjønnøy.

Les flere nyheter fra Søre Sunnmøre og Nordfjord på smp.no

Sjekket ferjepassasjerer

I forbindelse med aksjonen tok minst seks polititjenestemenn fra Ålesund seg ombord i ferja på Sulesund ved 8-tida. De var da bevæpnet og hadde hunder.

Politiet sjekket biler og passasjerer både på Sulesund-sida og ferjekøen på Hareid.

Deretter oppsøkte politiet flere adresser, både sør og vest for Hareid sentrum. På minst en av adressene brukte politiet hunder. I mellomtiden stod en ambulanse parat ved ferjekaia i sentrum.

Politiet blokkerer avkjøringa av ferga på Sulesund ved 8-tida søndag for å sjekke biler og passasjerer. Foto: Lidun Hareide