Det viser en oversikt som fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik har utarbeidet. I perioden fra 2010 til 2015 var overføringene til Nordmøre på 4.000 kroner per innbygger. De tilsvarende tallene for Sunnmøre er 2.500 kroner pr. innbygger.

– Tallene viser at Nordmøre har fått svært god uttelling, særlig når det gjelder regionale utviklingsmidler, men også innen de fleste andre områdene vi har sett på, sier Guttelvik

Nordmøre har de siste ni årene fått nærmer 500 millioner kroner i regionale utviklingsmidler. Men det stopper ikke der. Målt mot tallet på innbyggere er Nordmøre vinneren både når det gjelder samferdsel og skolebygg.

De siste fem årene har fylkeskommunene brukt 6.400 kroner per innbygger på Nordmøre til samferdsel. Tilsvarende tallene for Sunnmøre er 5.500 kroner årlig.

Når det gjelder skolebygg har fylkeskommunen de siste 10 årene investert for 292.000 kroner per elev ved skolene i Kristiansund. Til sammenligning har fylket investert for 144 000 kroner per elev på Nordre Sunnmøre.

Tallene er laget på bakgrunn av et forespørsel fra Nordmøre regionråd.

– Denne statistikken gir et godt bilde av fylkeskommunen som en regional- utviklingsaktør, seier Guttelvik.