Slik innleder Nettavisen-blogger Baard Fiksdal sin beskrivelse av møtet med flybusstilbudet fra og til Vigra.

– Dresskledde forretningsfolk som blir mer og mer nervøse, og som lurer på om bussen i det hele tatt kommer, det er veldig rart å se, sier Fiksdal til Smp.no.

– Jeg reiser litt i jobben og aldri opplevd noe sånt før, sier han. – Jeg syns det er helt utrolig.

– Og hvor er informasjon om rutetidene? Jeg fant til slutt noe med liten skrift, men jeg er avhengig av lesebriller og syns det var vanskelig å se.

Forvirret og forbauset blogger han i en av landets største nettaviser om sitt møte med Ålesund.

Det er en vakker by. Været er fint. Og når han først sitter på bussen går reisen med flybussen utmerket.

– Mye rart

Men ellers syns han det er mye rart.

– Jeg og et par hundre andre har nettopp landet med to morgenfly fra Oslo. Ved alle andre flyplasser i Norge jeg har prøvd å reise til står det alltid klar en flybuss når morgenflyet lander. Jeg går bort til en som det står FLYBUSSEN på langs hele siden og spør om den skal inn til sentrum, men det viser seg å være en rutebuss som skal et helt annet sted, skriver Fiksdal.

– Jeg prøver en annen buss som også har FLYBUSSEN skrevet langs hele siden. Også den viser seg å være en rutebuss.

De tre drosjene som sto der da flyene landet er for lengst borte. Det kommer ingen nye. Forretningsfolka i svarte dresser begynner å bli urolige.

Først etter en halvtime kommer den.

Tidlig om ettermiddag vil han tilbake til flyplassen. Han går bort til rutebilstasjonen med en tro på at flybusser er noe som går ofte. Han oppdager nå at flybussen nettopp har gått og at det er halvannen time til neste.

– Etter en lang stund kommer det en buss som det står Vigra på. Den stopper ved siden av et skilt som det står FLYBUSSEN på med store bokstaver. Jeg går om bord og viser sjåføren min tur returbillett. Han begynner da å himle med øynene.

– Jeg venter en halv time til. Endelig kommer flybussen. Det er da jeg oppdager at man må se etter skiltet AIRPORT. Det er dette som skiller den ekte flybussen fra lurebussene.

– Så nå vet du det. Hvis du skal til Ålesund, skriver Nettavisen-blogger Baard Fiksdal.

Det gode været

Det gode flyværet kan nok være noe av forklaringen.

Det sier Svein Ivar Aarskog i samferdselsavdelingen i fylket.

– Dersom Fiksdal måtte vente en halvtime, så har nok morgenflyet landet før tida og Fiksdal reist uten baggasje. Mandag morgen kommer det også tre fly i løpet av et kvarter.

– Videre opplever vi at kunder av og til blir lurt av dekoren på siden av bussen, som Fiksdal gjorde. Den første flybussen om morgenen har gått til hurtigbåten, den andre direkte til Moa og den tredje til sentrum. Vi vurderer hva vi skal gjøre med denne dekoren.

Aarskog sammenligner Ålesund med byer som Haugesund, også her må man sjekke busstidene på forhånd. Han legger til at tidene for flybussen er lett tilgjengelig på frammr.no.

– Fylket har rett og slett ikke økonomi til et flybusstilbud slik de for eksempel har i Bergen, legger han til.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet

Nettavisen-blogger Baard Fiksdal. Foto: Privat
Nettavisen-blogger Baard Fiksdal er ikke akkurat begeistret over flybusstilbudet i Ålesund. Foto: Nils Harald Ånstad