120 millioner kroner vil den planlagte storhallen i Spjelkavik koste. Og da er det en skikkelig, men nøktern hall det er snakk om, forsikrer ildsjelene. Ikke noe stormannsgalskap der i gården.

– Men hallen skal være for hele byen, forsikrer de tre. En storhall her vil bety det samme for håndballen som Color Line stadion for fotballen. Den vil skape entusiasme og blåse nytt liv i håndballmiljøet.

Jokeren

Men det er fylket som sitter med jokeren, og i mai skal fylkesutvalget bestemme om de vil være med på laget.

– Fylket trenger hallkapasitet til den videregående skolen – og spesielt hvis det blir slik at idrettsfagene blir samlet her inne. Et slikt prosjekt står og faller med at fylket blir med på å betale halvparten, og vi føler at administrasjonen på fylkeshuset ser svært positivt hallplanene. Men politikerne bestemmer, og vi håper jo at de også ser at dette er en fantastisk mulighet både for fylket og Ålesund.

Nå vokter hallforkjemperne seg vel for å trekke fogderistrid inn i debatten, men de tre herrene nekter ikke for at de har merket seg den fylkespolitiske velviljen for operahus litt lenger nord.

Næringslivet

Spjelkavik idrettslag har gjennom årene investert mange millioner kroner i idrettsanlegg og klubbhus i bydelen. Dugnadsånden har vært solid, og slik håper de det fortsatt skal være.

– Men et slikt prosjekt er nok også avhengig av at næringslivet og andre aktører stiller opp.

– Finnes det en plan B hvis fylkespolitikerne sier nei?

– Å bygge en normalhall vil bare være en bremsekloss. Nå trenger vi en hall der vi kan ha plass til rundt 3.000 tilskuere på en landskamp i håndball. Hallen får plass til tre baner og vil bety enormt mye både for håndballen og andre idretter. Dette må vi få til, slår Perry Holen, Steinar Teigen og Jan Isaksen fast.

Og det pleier de jo som regel i Spjelkavik IL.

<strong>Halltomta:</strong> Den nye storhallen skal bygges øst for kuntsgressbanen, forteller Steinar Teigen, Perry Holen og Jan Isaksen. Foto: Hilde Hovik