Mannen, som ønsker å være anonym, forteller at informasjonen i nettbanken hans viser at kortet hans er brukt ved «COCA COLA NAUGATUCK CT NAUGATUCK US».

Han mener kortdetaljene hans kan ha blitt kopiert da han skulle bruke gavekortautomaten hos Moa Amfi torsdag.

Politiet i Ålesund bekrefter at de har mottatt melding fra mannen. De tok fredag kontakt med senterledelsen på Moa, som har sjekket den aktuelle gavekortautomaten.

Intet funnet

– Vektere har i dag vært og undersøkt gavekortautomaten der kortet hans sist ble brukt. Vi ville fått melding dersom de hadde funnet noe, sier Mathias Häber, jourhavende politiadvokat, til Smp.no.

– Gjennomgang av overvåkningsfilm i området viser heller ikke noen slik aktivitet i den aktuelle perioden, sier Häber.

Tidligere

Selv om automaten på Moa er den sist kjente bruken av kortet, sier Häber at kortdetaljene kunne vært kopiert av kriminelle på et tidligere tidspunkt.

– Dersom det er skimming som ligger bak, kan kortet like gjerne ha vært skimma tidligere på et helt annet sted, sier Häber.

Ville kommet tilbake

Skimming er en fellesbetegnelse på ulovlig kopering av innhold i magnetstripen på betalingskort. Hensikten er å bruke informasjonen til å foreta urettmessige uttak fra kontoen. De kriminelle vil på et senere tidspunkt vende tilbake til minibanken for å ta med seg informasjonen.

– Efaringsmessig blir utstyret stående oppe i noen timer, opplyser politiet i en folder fra Oslo politidistrikt.