– Det er slik det går når folk handler på Moa og ikke i byen, sier daglig leder Steinar Rongve.

Han har drevet sportsbutikk i Ålesund sentrum siden 1990. I fjor bestemte han seg for å trekke ut sportsdelen av butikken «Rongve» i Rønnebergbua og satse i nye lokaler på andre siden av vegen.

– Med et så sentralt lokale så hadde vi troa på at det skulle gå bra. Vi har fått mye skryt for butikken, men dessverre er ikke kundegrunnlaget i sentrum stort nok, sier Rongve.

Vanskelig å konkurrere mot de store kjedene

Med et budsjett på ni millioner mangler de to-tre millioner for å få det til å gå rundt, ifølge Rongve.

– Hovedårsaken er at vi må kjempe mot de store sportskjedene, slik som XXL og G-Max. Intersport-butikken på Moa ble lagt ned i 2012. Vi mista mye omsetning etter at G-Max åpna, og da vi hørte at XXL skulle komme også, var det bare å legge ned.

Nå blir det samme skjebne for butikken i sentrum.

– Vi så på våren at det ville bli vanskelig å holde fram med drifta, så for en måned tid siden tok vi beslutninga om å avslutte butikken.

– Ikke forsvarlig å drive lenger

Rongve vil understreke at de er veldig glad for alle sin trofaste kunder, men at det dessverre ikke var nok for å holde butikken flytende.

– Kundegrunnlaget i byen er for lite. Det er rett og slett ikke forsvarlig å drive lenger, sier Rongve.

Han vil være forsiktig med å si noe om framtida til bysentrum, men utelukker ikke at flere butikker kan få samme skjebne som Intersport.

– Det skjer mye positivt i byen, men her er klare utfordringer. Det blir veldig trist å legge ned nok en butikk, men sånn er det bare.

Rongvebutikken i Rønnebergbua vil fremdeles være i drift, men vil være mer en fritidsbutikk enn en sportsbutikk. I tillegg vil klubbutikken som Rongve driver på Daaeskogen holde fram.

I fjor sommer åpna Intersport i nye lokaler på St. Olavs plass. Knapt halvtannet år etter legger de ned. – Konkurransen fra de store kjeden er for tøff, sier daglig leder Steinar Rongve.