Interpellasjonen om å innføre parlamentarisme i Ålesund, er undertegnet av Steffen Falkevik (V), Erik Tørrissen (Frp), Monica Molvær (H) og Simon Molvær Grimstad (KrF).

Varaordfører Geir Stenseth (Frp) sendte denne e-posten til Sunnmørsposten etter oppslaget i onsdagsavisa der Ap går sterkt imot tanken om å innføre et byråd:

«Det er ukjent for meg at FrP er med på en interpellasjon som omhandler parlamentarisme. Det er heller ikke mottatt noen interpellasjon ang. dette emnet blir det meldt fra politisk sekretariat.»

I en e-post litt seinere opplyser Stenseth at han har hørt snakk om interpellasjonen – men ikke sett den.

Til bystyret

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men vi sendte interpellasjonen direkte til ordføreren, og den er ikke registrert på rådhuset ennå. Men meningen er at saken skal diskuteres i det første eller andre bystyremøtet etter ferien, sier Simon Molvær Grimstad.

Også fra KrF kom det en reaksjon på oppslaget i Sunnmørsposten:

– Det er viktig å få frem at interpellasjonen er sendt inn av vår ungdomsrepresentant og at det ikke er en samlet bystyregruppe i KrF som står bak, understreker gruppeleder Tore Johan Øvstebø.

– Vi bør ikke forhaste oss med å innføre parlamentarisme i Ålesund, og vi bør i alle fall vente til etter sammenslåing av kommuner er gjennomført. Innføring av parlamentarisme må avgjøres av den framtidige storkommunen.

Men Simon Molvær Grimstad lar seg ikke vippe av pinnen.

– Når kommunereformen er tema, er det også rett tidspunkt å diskutere parlamentarisme, sier han.

– Vi må ta diskusjonen om organisering før vi blir sammenslått. Det er naturlig at Ålesund som største kommunen tar initiativet, sier han.

–Men burde ikke dette vært gjort kjent for gruppa på forhånd?– Det kan vel være, men den eldre garde trenger kanskje en modningsprosess, sier Molvær Grimstad.

<strong>Parlament:</strong> Simon Molvær Grimstad (stående), er en av dem som foreslår parlamentarisme i Ålesund. Til venstre Tore Johan Øvstebø som mener dette ikke bør være tema nå.