– Vi mener det er bevist utover enhver tvil at kjørelæreren har foretatt overgrep mot de fire jentene han er tiltalt for, der to av jentene han forgrep seg på, var under 16 år, sier Häber.

Aktor mener tiltalte har vært svært opptatt av pupper.

– Han snakket om pupper, tok på pupper og var generelt opptatt av pupper. Og som en av de fornærmede jentene har fortalt, det var ikke greit, sier Häber.

Video

Retten fikk i går også se en video som noen av deltakerne hadde filmet i skjul under et trafikalt grunnkurs avholdt av den tiltalte kjørelæreren. Her kom det tydelig fram at kjørelæreren berørte brystene til to av de fornærmede jentene.

– Og i tillegg til videoene er forklaringen til alle de fornærmede veldige sammenfallende, sier Häber.

Aktor mener det er spesielt alvorlig at tiltalte har misbrukt sin stilling.

– Han har brukt sin autoritet og stilling ovenfor jentene, sier Häber.

Retten fikk også høre om to jenter tiltalte hadde hatt kontakt med på et chatteprogram, der kjørelæreren vedkjente å ha vist seg naken for en jente på rundt 16 år via et webkamera. Forholdet er nå foreldet.

– Jeg angrer veldig på det, sa kjørelæreren.

Ødelagt

Kjørelærerens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, mente at hennes klient må frifinnes. – Det foreligger rimelig tvil i denne saken. Videoen viser en mann som oppfører seg klønete, som han selv har sagt, men som ikke overskrider noen strafferettslige grenser, sier hun.

Hun fortalte også om en klient som har fått livet ødelagt.– Uansett om han blir fradømt jobben eller ikke, kommer han aldri mer til å praktisere som kjørelærer. Vi ser en knekt mann i retten i dag, og en familie som har fått lide mye, sier Eide.

Den tiltalte kjørelæreren fikk anledning til å komme med en sluttkommentar.– Både politiet og media har gått hardt fram mot meg, det har vært en veldig tung tid, sa han.