- De ble funnet i nærheten av Blånebba. De ble overrasket av snø, og fant ikke stien videre, forteller operasjonsleder Frode Gjøsund like etter midnatt. Turistene hadde gått over fjellet fra Nesaksla og skulle gå ned i Vengedalen. Ved Blånebba gikk de seg vill fra stien, og fikk beskjed om på holde seg i ro.

Blånebba ligger ved den populære turistruta Romsdalseggen i Rauma.

- Det er bratt i området, fortalte Gjøsund sent fredag kveld.

Politiet har kontakt med turistene på mobil.

- De er tilsynelantende i god form, men kalde. Mannskaper fra den alpine redningsgruppa kommer med klær og varm drikke. De vil så ta seg ned fra fjellet i natt, forteller Gjøsund like etter midnatt.

Tåke

– De kontaktet oss fordi de ikke visste hvor de befant seg på turen over Romsdalseggen i Rauma, opplyste operasjonsleder Tove Anita Asp i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Åndalsens Avis like før klokka 18 fredag kveld.

Et Sea King helikopter fra Ørland flystasjon ble først satt inn i søket men har returnert på grunn av tåke.

Helikopter

– Vi har mulighet til å kalle helikopteret tilbake dersom vi finner det nødvendig, sier Gjøsund.

– De hører Sea King-en, men helikopteret kan ikke finne dem, sa operasjonsleder Tove Anita Asp til Smp.no like etter klokka 20. – Tåke gjør at vi setter inn bakkemannskapet snart.

Tidligere på kvelden så det ut til at skydekket skulle sprekke opp.

– Den siste meldingen er at skydekket har begynt å sprekke opp. Det betyr at det blir lettere for oss å bruke helikopter for å finne dem, sa Asp klokka 18.50.

ARKIV. Fottur over Romsdalseggen i solskinn. Foto: Knut Arne Aarset