Dette ifølge Finansavisa torsdag. Der kom det fram at eierene har startet en prosess for å finne hva de vil gjøre med avisa i framtida.  Tre av gründerene som er på eiersida er Eldar Berg, Berit Fugelsø Nilssen og  Reidar Skarbø.  De har 28,5 prosent hver. Investor Steinar Giske eier resten.

- Det stemmer at vi er inne i en prosess der vi  forsøker å finne gode og konstruktive løsninger for avisa i framtida - både for lesere, annonsører og de ansatte. Vi blir også eldre, og dersom vi finner en aktør som vil drive avisa videre på en god måte, vil vi vurdere salg,  sier ansvarlig redaktør Eldar Berg.

Samtaler med flere

Ifølge Berg, er de i dialog med flere parter om et mulig salg, men uten at det foreligger noe konkret ennå.

- Vi vil at avisa skal fortsette, og dersom vi finner noen som vi kan samarbeide med for å utvikle avisa videre, så velger vi det.  Vi har startet prosessen på et tidlig stadium, og vi har god tid. Dette er også livsverket vårt og noe vi har holdt på med i tretti år. Både Berit og jeg ønsker å fortsette i avisa i overskuelig framtid, mens Reidar vil bli pensjonist neste høst, sier Berg.

Gode resultater

Han er veldig godt fornøyd med resultattallene de siste årene. Driftsinntektene har økt fra i underkant av 15 millioner kroner i 2009 til 19 millioner i fjor. Resultatet før skatt har i samme periode gått fra rundt 500.000 kroner til 3,8 millioner kroner i fjor.

-Fjoråret var et rekordår, og vi vil omtrent havne på det samme i inneværende år. Vi er veldig godt fornøyd med resultatene, og vi har da også jobbet langsiktig for å få de tallene vi har.

Tror på papiravisa

Ifølge Berg, er annonsevolumet i år omtrent på nivå med fjoråret.

-Vi merker ikke noe svikt. Vi er nok en litt sjelden rase i mediaverden fordi vi har veldig god tro på papiravisa. Vi tror at papiravisa, slik vi driver den, har en framtid foran seg, sier Berg.

Nytt i Uka ble startet i 1985 etter konkursen i Sunnmøres Arbeideravis. Den utkommer hver onsdag og har et opplag på ca. 40.000 på nordre Sunnmøre. Avisa er 100 prosent annonsefinansiert, og har bare hatt underskudd en gang - det var i 1987.