Andreas Wahl, kjent fra NRK Super, «Reale triks», «Folkeopplysningen» og «Med livet som innsats», hadde torsdag to show for barnehage- og barneskolebarn i Giske kommune. Under arrangementet gikk noe galt.

– Under et kommunalt arrangement med fysikkprofessor Andreas Wahl gikk et eksperiment på scenen galt og et par av barna i vår barnehage fikk milde til moderate skader. Barna satt i salen. Helsepersonell ble derfor tilkalt til barnehagen for å vurdere barna. Pårørende er varslet og vi vil fokusere på å trygge barn og medarbeidere i etterkant av den uheldige opplevelsen, skriver barnehageleder Heidi Pedersen i Gnist barnehager i en e-post til Sunnmørsposten etter hendelsen.

– Fire barn

Totalt var det rundt 1000 barnehage- og barneskolebarn tilstede på de to showene, som er en del av Giske kommunes realfagssatsing. Severin Roald, pedagigisk rettleder i Giske kommune, forteller at hendelsen skjedde i slutten av siste forestilling.

– De minste barna sitter fremst for å se godt. Og der er det noen som har fått varmt vann på seg. Det var de barnehageansatte som tok hånd om barna, sier han.

– Vi har vært i kontakt med barnehagestyrer etterpå, som sier at de har håndtert det og tilkalt helsepersonell slik at barna blei tatt hånd om med en gang i barnehagen.

Ifølge Roald er det fire barn som har vært til sjekk.

– De har ulike grader av forbrenning, men dette vet jeg ikke nøyaktig, sier han.

– Det er det vi vet så langt. Vi vil følge opp dette videre. Dette var en uforutsett og veldig beklagelig hendelse.

Wahl: Vil kontakte foreldrene

Andreas Wahl sier til Sunnmørsposten at han for kort tid siden fikk vite at noen barnehagebarn har fått varmt vann på seg. Han fikk ikke med seg dette under selve showet.

– Jeg hadde varmt vann på scenen. Som en del av forestillingen skal jeg kaste dette oppi en bøtte for å vise fram og inspirere elever til naturfag og realfag, forteller han.

Han sier at han har gjort dette mellom 400 og 500 ganger og aldri opplevd noe lignende før, og at han nå lurer på hva som har skjedd.

–  Min beste gjetning er at idet jeg skulle kaste disse 3-4 literne med vann oppi bøtta, så kan noe ha truffet kanten, som så igjen har truffet scenekanten og så videre til publikum, sier han.

– Det var ingen som reagerte og fortalte noe til meg umiddelbart etter forestillinga. Jeg blei informert nå via kommunen.

– Jeg som ansvarlig synes at dette er veldig trist og kjedelig, for jeg har selv barn i barnehagen, og vet at jeg ville stilt spørsmål dersom mine barn kom hjem og hadde fått varmt vann på seg. Så jeg prøver nå å komme i kontakt med foreldrene, for jeg har lyst til å snakke med dem, sier han.

Andreas Wahl på Valderøy skule torsdag kveld. Foto: Gry Støre
Andreas Wahl Foto: Studio Expose / Linda Varpe-Karlsen