Kirsti Dale (V) stilte i møtet i bygge- og delesaksutvalget i kveld spørsmål om hvem det er som faktisk bestemmer.

– Er det vi politikere som bestemmer, er det kommuneadministrasjonen eller er det andre? Og hva skal vi med politikere når vi ikke får bestemme likevel? spurte Dale.

Men verken Åse-Marie Myren (KrF) eller Tone Utseth Myklebust (H) kjente seg igjen i dette, og følte at de kunne bestemme selv.

Dale påpekte også at bygge- og delesaksutvalget tidligere har forsøkt å møte Aksla Parkering på halvveien og hadde gitt dispensasjon opp til 65 desibel.

– Derfor ble vi overrasket når vi fikk klagen fra Aksla Parkering. Jeg kan også i dag være med på å gi dispensasjon opp til 65 db, men jeg går imot rådmannens innstilling på 70 desibel. Aller helst vil jeg sende saka til Fylkesmannen, sa Dale.

Hun påpekte også at et støynivå på 70 db oppleves som betydelig høgere enn 60 db.

Hemmelighold

Sindre Nakken (Ap) reagerte sterkt på at dokumentet fra kommuneadvokaten fortsatt var unntatt offentlighet men samtidig skulle være en del av saksgrunnlaget.

– Dette dokumentet er ikke en uvesentlig del av saksframstillinga, og vi kan altså ikke omtale dette myteomspunnede dokumentet her på møtet. I dette dokumentet blir det for meg utøvd et betydelig press. Jeg føler det utidig og jeg kan bli tvunget til å stemme annerledes enn sist og uten å kunne ha mulighet til å si hvorfor. Det er ubehagelig, sa Nakken.

Terje Tvedt (H) uttrykte at han ikke så noen annen råd enn å støtte innstillinga til rådmannen fordi erfaringa med byggingen av parkeringsanlegget tilsa at det var vanskelig og umulig og å holde seg under 60 db.

Vil sjekke lovligheten

Kirsti Dale fremsatte forslag om å gi dispensasjon opp til 65 db, men fikk bare Ap sine stemmer.

– Jeg er skuffet over vedtaket, og jeg synes er her er mange ryggesløse politikere. Jeg er veldig skuffet over at folk lar seg presse.

– Jeg mener også at dette møtet og vedtaket må være ugyldig siden dokumentet som er unntatt offentlighet ikke er framlagt på nytt, samtidig som det fortsatt skal være en del av saksgrunnlaget. Sammen med Ap vil vi sjekke om vedtaket bør være gjenstand for lovlighetskontroll, sa Dale etter møtet.

<strong>Aksla parkering:</strong> Etter det Sunnmørsposten har grunn til å tro, ble det i brevet fra kommuneadvokaten som er unntatt offentlighet, påpekt at kommunen kan bli erstatningsansvarlig dersom arbeidet må bero.