OPPDATERING: Klokka 00.07 får Sunnmørsposten bekreftet at den savnede er funnet i live. - Han er nedkjølt og sliten, men ellers i god form, sier operasjonsleder Leif Arne Mork.

Mannen var savnet i flere timer, og søk har pågått siden 15-tiden.

Vedkommende ble funnet i terrenget ca. klokka 23.40 av sivile som har deltatt i søket.

Nå blir han fulgt opp av helsevesenet. Politiet retter en stor takk til alle frivillige og profesjonelle som har leita gjennom kvelden.

Flere fra Røde Kors møtte opp ved Vigra skule. Foto: Margrete Langvatn

Store styrker

– Vi har kalt ut Norske redningshunder og Røde Kors, samtidig har vi søk med redningsskøyta på nordsida av Vigra, sa operasjonsleder Arild Reite innledningsvis.

Politiet har holdt på med undersøkelser, hund og drone i flere timer.

De har sjekket ut aktuelle steder siden de fikk melding klokka 15.

Leiteaksjonen førte til stort engasjement på Vigra, og mange fra lokalbefolkningen har sett etter mannen onsdag kveld.

Dronesøk

Drone er veldig nyttig i åpent terreng, men har noen begrensninger når det gjelder søk nær skogsterreng, bygninger, naust og hus som står åpne.

– Akkurat nå holder vi på med søk i åpent terreng ved Molnesfjellet, sa operasjonslederen til Sunnmørsposten like før klokka 19.30.

Alle husstander på Vigra fikk melding fra Giske kommune onsdag kveld. Der ba kommunen folk om å undersøke på og rundt eiendommene sine, og melde fra til politiet om de hadde opplysninger.

Gode søkeforhold

Operasjonsleder Leif Arne Mork sa til Sunnmørsposten nærmere klokka 23.30 at det da ikke var gjort noen funn, men at søkene ville fortsette med samme styrke.

Det har vært store styrker i sving på Vigra. Redningshunder, politihund, to redningsskøyter, flere politipatruljer, flere droner og mange sivile har søkt.

Ordfører Harry Valderhaug var på plass i forbindelse med aksjonen. Her i samtale med innsatsleder for politiet og Kenneth Langvatn. Foto: MARGRETE LANGVATN