Til sammenligning var resultatet før skatt på 50 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Driftsmarginen i tredje kvartal var i år 11,1 prosent, mot 8 prosent på samme tid i fjor. Omsetningen har også økt - fra 603 millioner kroner i tredje kvartal i fjor  til 668 millioner kroner i år.

Svakere i første halvår

Etter årets første ni måneder er omsetningen 1,97 mrd. kroner (1,94 i fjor) og resultatet før skatt på 192 millioner kroner (236). Resultatmargin før skatt etter årets første ni måneder er dermed falt fra 12,2 prosent i fjor til 9,8 prosent i år.

Hovedgrunnen for tilbakegangen i resultat og margin er lav ordreinngang i deler av første halvår med en spesiell negativ utvikling i Mellom-Europa.

Selskapet har pr.  tredje kvartal utgiftsført 11,5 millioner kroner i tilknytning til kostnader knyttet til prosessen og gjennomføringen av overtakelsen av selskapet IMG.

De ansatte kan heller ikke regne med bonus siden resultatmarginen er under 10 prosent.

Utsikter

Selskapet forventer nye vekstmuligheter gjennom at de nylig har lansert nye produkter og konsepter innen både møbel og madrass. Også overtagelsen av IMG og en videreutvikling av dette nye forretningsområdet, forventes å gi nye vekstmuligheter.

Ordreinngangen var ved utgangen av tredje kvartal på 1,9 mrd. kroner, det er 100 millioner kroner høyere enn ved samme periode i fjor.

For å bedre selskapets lønnsomhet gjennomføres flere kostnadsbesparende tiltak. Disse har delvis fått resultateffekt i 2014, og full effekt vil komme i 2015.