– Bare Moldejazz har holdt på lenger enn oss, sier den alltid like entusiastiske Terje Devold som er hyret inn for å gjennomføre jubileumsfestivalen.

I år skal det gjøres stas på pionerene som startet landets første matfestival.

Blant annet Jan Arne Hove som hadde gjort seg bemerket som kjøkkensjef på Parken. Han hadde fått ideen om et NM for kokker, og slo seg sammen med driftige bønder som ville ha den lokale og kortreise maten fram i lyset.

– Nå er det over tretti matfestivaler i Norge, og det betyr blant annet at det blir verre å få med seg de store, nasjonale sponsorene på laget, sier Devold.

Men festivalsjefen forsikrer at de har et greit økonomisk fundament, og at det ligger an til overskudd.

Følg smp.no på Facebook

Vil evaluere

Selv om pengene ikke sitter like løst lenger, er det absolutt ingen festival på sparebluss som åpner i onsdag, understreker Devold.

– Vi skal bringe matglede ut til folk flest, og det faglige programmet er også solid. Dessuten vil vi ha landets lengste matgate i gågata som fortsetter inn i Korsatunnelen.

Seksti utstillere har meldt sin ankomst, mange under paraplyen «Bondens marked».

– Vi sier likevel at Den Norske Matfestivalen nå har kommet til et vegskille der vi skal bruke tiden framover til å evaluere og finne ut hvor vi vil videre.

– Noen veg som allerede peker seg ut?

– Vi bør for eksempel se om den faglige delen skal bli enda større enn i dag, sier Devold.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Tirettes meny

En tiretters meny avslutter årets matfestival som starter med offisiell åpning i morgen formiddag.

– Og så har vi alt det andre som folk kan sjekke ut på hjemmesidene våre, sier Terje Devold mens han tar et tak når benker og bord skal inn i festivalteltet på Sankten.

– Her blir det ulike aktiviteter på dagtid, og på kveldstid er teltet stedet for god mat og drikke og glade trubadurer, sier Devold som håper at riktig mange vil la seg lokke til byen og mange kulinariske gleder.

Les mer om programmet på hjemmesidene til festivalen (ekstern lenke)

Festivalsjefen er glad for å være tilbake i sentrum, og når jubileumsfestivalen er over, skal vegen videre stakes ut. Foto: Staale Wattø