– Søknad om rammetillatelse er sendt kommunen, og hvis alt går slik vi håper blir det salgsstart allerede til sommeren, sier prosjektsjef Kari Sollie.

Ny utbygger

Åbo ga opp å bygge boliger i Rosehagen for noen år siden, og Veidekke Eiendom kom inn og kjøpte tomta. I tillegg fikk de også hånd om Filadelfiaeiendommen som også inngår i prosjektet.

– De rundt hundre leilighetene vil bli på mellom vel førti og opp til 110 kvadratmeter, sier Sollie.

Veidekke vil fordele leilighetene i fire bygg. To i Borgundvegen og to i Ystenesgata. De minste leilighetene kommer i Ystenesgata.

– Hva med Rosehuset?

– I en tidlig fase forsøkte vi å integrere huset i det nye prosjektet, men vi kom ganske raskt fram til at det ville bli vanskelig. I ettertid har huset også fått så store skader at det vil medføre betydelige kostnader å tilbakeføre det til teknisk god nok stand. Huset er ikke vernet, og vi ønsker fortsatt å rive det.

– Kommunen har sagt nei til det en gang før. Hva om det blir nytt avslag?

– Kommunen avslo riving, men de ønsket å se saken på nytt når det forelå et konkret prosjekt for eiendommen. Det har de fått nå, og vi håper at dette skal gå i orden.– Veidekke har tidligere sagt at uten riving blir det ikke nye boliger?

– Det mener vi fortsatt, sier Sollie.

Dispensasjon

I rammesøknaden ønsker også Veidekke å få noen dispensasjoner fra reguleringsplanen.

– Vi ønsker blant annet å bygge flatt tak på husene i Ystenesgata slik at utsiktsforholdene blir optimale for leilighetene på Borgundvegen. Kari Sollie vet at det er mange nye boligprosjekter under planlegging i Ålesund, men hun håper at leiligheter så nært sentrum skal være attraktivt.

– Det står i hvert fall allerede 130 navn på lista over folk som er interesserte, sier hun.

<strong>vil rive:</strong> Foreløpig står Rosehuset der, men utbyggeren har satt som forutsetning at det skal rives. Foto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø