Torsdag var det åpningsdag for Rotsabieng AS sitt nye spisested i Ålesund sentrum.

Det ligger i Røysegata 13, i et lokale som de siste årene har huset spisesteder med både thaimat og polsk mat, da med andre drivere.

Bak Rotsabieng står Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan. For snart tre år siden begynte de å selge thaimat fra ei vogn på Kirperviktorget.

Vogna blir på torget

– Vi har mange faste kunder, og har fått gode tilbakemeldinger på maten. Men mange har etter hvert etterlyst en plass å sitte inne, forteller Ståle Gjelsten.

På torget skal kundene fortsatt få handle mat som før.

– Vogna skal stå der. Torget er en god lokasjon, spesielt på finværsdager, sier Gjelsten.

Med nyoppussede og delikate lokaler i Røysegata i tillegg, får de bedre plass til å produsere maten.

– Vi har investert mye i oppussingen. Vi ønsker at folk skal trives her, sier paret. De har kjøpt seksjonen i huset der det lille spisestedet ligger.

I tillegg til dagens take away-retter og catering til bedrifter og andre, vil kundene etter hvert få mulighet til bestille fra à la carte i lokalet.

I tillegg til ekteparet skal tre deltidsansatte jobbe ved de to spisestedene, som ligger bare et par steinkast ifra hverandre.

Ståle Gjelsten driver eget transportfirma, som er det han bruker mesteparten av tiden til. På kjøkkenet er det kona som er sjefen.

Internasjonalt matstrøk

– Dette er veldig spennende. Vi skal gjøre det så godt som mulig for kundene, sier Napha Saen-Uan.

I nærområdet til Røysegata 13 ligger det flere andre spisesteder.

Konrads ligger rett over vegen, i avishuset til Sunnmøsposten. De har nå begynt med sushi. På hjørnet litt lenger borte selges det indisk mat, og på toppen av Røysebakken er det ytterligere et sushisted.

– Det er ingen ulempe at det er flere spisesteder i området. Det er mange som vil spise utenlandsk mat i Ålesund.

– Hos oss har vi mange utlendinger som kunder, som er her for å jobbe. De har ikke noe forhold til norsk potetball, men har hørt om thaimat.

– I tillegg har veldig mange nordmenn et forhold til thaimat, eller er villige til å prøve det, sier Gjelsten.

Har kjøpt lokalet: Rotsabieng kafé ligger i Røysegata 13, bare et kort stykke unna salgsvogna eierne fortsatt skal drive der borte på Kiperviktorget. Foto: Lars Inge Skrede