Hun har fulgt debatter i media om barn som ikke får komme seg på ferie av økonomiske årsaker. Flem har nå via facebook tilbydd huset sitt gratis i en uke i månedsskiftet juli /august og til en familie som alternativt ikke hadde hatt råd til å reise på ferie.

- Jeg ønsker at barn skal få seg en ferieopplevelse, og å få kunne dele ferieminnene med venner, sier Bente Flem.

Magisk bygd

Flem er veldig glad i Geiranger, og synes at bygda har utrolig mye å tilby når det gjelder aktiviteter for store og små.

Bente Flem vil låne ut huset sitt gratis i sommerferien. Foto: Privat

- Geiranger er magisk om sommeren, og her er utrolig internasjonalt. Sitter du i Geiranger om sommeren hører du alle mulige språk, og mellom fantastiske fjell og fjorder. Det er  det er en spesiell følelse, sier Flem - og som tidligere har bodd 12 år i USA, rett utenfor New York.

Næringslivet støtter

Hun har også fått lokalt næringsliv med på å støtte familien med varer og tjenester.

Huset inneholder blant annet et flott boblebad. Foto: privat

- Næringslivet her i Geiranger har vært helt utrolig, det bruker de også å være, sier hun.

Norsk Fjordsenter, Hotel Union, Geiranger Fjordservice, Naustkroa, Brasseriet Posten, Hotel Utsikten, Geiranger Sjokolade og Dalsnibba-veien støtter den heldige familien med alt fra gratis innganger, mat, drikke, bading, is, sjokolade, tur til Møllstunet og til lån av lavo.

Vil inspirere andre

Flem sier at hun har blitt inspirert av andre som har gjort det samme.

- Kanskje kan tilbudet mitt også skape en dominoeffekt der andre kan tilby sine hus eller hytter gratis når de ikke bruker de selv, sier Flem.