– Vi satser på å bruke NOR-flagget og norske sjøfolk. Å ha en stamme solide norske seilende er gull verdt, og det er fjerde gang vi kan påskjønne flinke og stabile folk med en månedslønn i tillegg til de 12 vanlige, forteller adm. direktør Per Ivar Fagervoll.

Mannskapssjef Ingeborg Helene Olsen Wiik kan fortelle om tilfredse tilbakemeldinger fra de 150 sjøfolkene som fikk vite at de får en uventet sum inn på konto før ferien. Det er folk som bor langs hele kysten.

– Vi ønsker å fortsette med dette så sant ikke markedet faller sammen, sier de.

Pengene går til dem som var ansatt i fjor og som fortsatt var det i første halvår i år. Bonusen er oppdelt i to og den andre halvparten kommer i januar neste år. Både for rederi og den enkelte er det tale om store summer.

Før tilhørte de S. Ugelstad og fortsatt er folk tilsatt i 1977 i full virksomhet.

Del av kjempekonsern

Golden Energy er drevet av et fullintegrert rederi i Ålesund, og de er i dag en del av det multinasjonale greske forretningsimperiet Restis. De har ingen planer om å heise billigflagg slik det har blitt mer vanlig i bransjen.

– Vi driver ganske fritt, sier Per Ivar Fagervoll. De har ni forsyningsskip i drift i Nordsjøen og ved Angola. Skipene har snittalder på tre år. I år skal de overta fire nybygg og rederiet er i gang med å tilsette 130 nye sjøfolk.

Stabile

– Hvorfor satser dere så mye på stabilitet?

– Å ha stabile dyktige folk er bare fordeler. De vet hva som skal gjøres og hvordan. Dersom vi hele tiden måtte lære opp nye folk hadde det kostet store summer. Vi har alt store budsjett på opplæring. Det er mye lettere å ha folk som kan dette, for det betyr at skipene er sikrere. Å drive sikkert er veldig viktig, sier daglig leder og styreformann Per Ivar Fagervoll.

Han sier at den ekstra månedslønnen er brukt for å motivere slik at folk som kan sine ting blir værende i rederiet. Det er også flagget i Norsk ordinært skipsregister og de norske tariffene.