Det er sendt inn i alt 72 klager fra kommunene etter at Politidirektoratet foreslo å redusere antall tjenestesteder fra 340 til 221.

Imidlertid er bare 51 av klagene levert etter gjeldende forskrifter. De 21 kommunene som har levert klager som ikke oppfyller kravene til nå, får anledning til å endre på klagene, skriver Politiforum.

De 51 klagene omhandler inndeling i lensmanns- og politistasjonsdistrikter eller sammenslåing eller nedleggelse av lensmannskontor eller politistasjoner. Nå skal klagene behandles av Politidirektoratet.

Samtlige klagesaker skal være oversendt til departementet innen 1. april.

Disse har klaget i Møre og Romsdal

Fra Møre og Romsdal har det kommet inn fem klager fra følgende kommuner:

Halsa, Nesset, Norddal, Stranda og Ørskog.

Vil legge ned halvparten

Møre og Romsdal politidistrikt er i dag inndelt i 26 lensmanns- og politistasjonsdistrikter. Politidirektoratet har besluttet at Møre og Romsdal deles inn i 12 lensmanns- og politistasjonsdistrikter. Ørskog og Stranda er blant lensmannskontorene som skal legges ned.

Dette er i tråd med innstillingen fra politimester Ingar Bøen, med unntak av ett punkt: Politidirektoratet vil beholde lensmannskontoret i Smøla med hensyn til avstand og befolkningsmengde.

Se kart over de nye distriktene og kontorene i Møre og Romsdal i PDF-en på siden (nederst hvis du leser på mobil).

Flest klager fra Trøndelag

Av de 72 klagene kommer 13 fra Øst politidistrikt. Øst politidistrikt omfatter tidligere Østfold, Follo og Romerike politidistrikter. Det har vært mye uenighet rundt nedleggelsen av lensmannskontorer spesielt på Romerike.

I Trøndelag og Vest politidistrikter er det begge steder kommet elleve klager. Verken Oslo kommune, Asker kommune eller Bærum kommune har klaget på prosessen i Oslo politidistrikt. Heller ikke i Finnmark er det kommet noen klager på den nye tjenestestedsstrukturen.

Seks av klagene i Øst politidistrikt er imidlertid ikke etter forskriften, og det samme gjelder fem av klagene i Vest. Trøndelag politidistrikt er dermed det distriktet som står med flest gjeldende klager per dags dato.

Blir ikke klagene tatt til følge i Politidirektoratet, sendes de videre til Justisdepartementet.