I slutten av september åpnet 33-åringen dørene for «Lavin’s» i Ålesund sentrum. Merkeklær i hypermoderne design for menn i alle aldre, er mye av konseptet der.

Lokalet mellom apoteket og Avholdshjemmet er også showroom for andre klesbutikker som ønsker å kjøpe varer man ellers må langt av gårde for å finne maken til. I tillegg skal Lavin’s også selge via egen nettbutikk.

Marked for dyr dongeri

– Jeg har tidligere jobbet i flere klesbutikker i Ørsta. Og i mitt hjemland Kenya jobbet jeg som modell, forteller Vahlmish.

Hun jobber også med styling, og tilbyr kundene veiledning og råd om hvilke plagg som kan passe den enkeltes personlige stil.

Og dongeribukser til 6.500 kroner eller dresser til 10.000 kroner, er det absolutt et marked for i Ålesund, sier hun.

– Det er ikke så mange slike butikker i byen fra før, så Ålesund trengte dette. Og det har gått veldig bra med oppstarten. Mange kunder kommer tilbake, så det tyder jo på at de er fornøyde med oss, sier Vahlmish.

Ikke alle ønsker å bruke mye penger på klær, selv om de har råd – men det finnes likevel nok av dem som vil det, får vi vite.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Større planer

Lavin’s er et datterselskap av Innovation Beauty, der Lavin Vahlmish også er daglig leder og styreleder.

Dette tilbyr skjønnhetsprodukter, blant annet innen sjangeren «medical beauty». Tanken er å smelte sammen fashion og beauty.

– Dette lokalet ble litt for lite til begge deler i butikken. Men vi har planer om å utvide konseptet fremover, sier Vahlmish. Planene går da langt utenfor byens grenser, og også utenfor Norge.

I dette arbeidet er samboeren Rune Tranberg (47) aktivt med som rådgiver. Han er fra Østlandet og har selv bakgrunn fra bransjen.

Sammen med datteren Tiffany (9 mnd) har de nå bosatt seg i Ålesund sentrum.

– Vi liker Ålesund sentrum veldig godt, sier paret.