Forrige lørdag åpnet nemlig «Skattekammeret» dørene i Skarbøvikgata. Der selges både klær, gaveartikler og strikkegarn – hvorav mye som du ikke finner andre steder i byen. I tillegg er det kafé, med enkel og hjemmelaget meny.

– Responsen er veldig positiv. Mange er glade for at vi har startet opp her. Åpningsdagen hadde vi dobbelt så stor omsetning som jeg hadde tippet på forhånd, forteller butikkeier Wenche Husby Steffensen (39).

Følelser for Hessøya

Hun er selv født og oppvokst på Hessa, og har bodd i Skarbøvika i mange år. Hun har sterke følelser for bydelen sin. I ti år drev hun egen frisørsalong litt lenger bort i Skarbøvikgata. Inntil ryggen sa stopp. Hun solgte salongen og tenkte at hun ville prøve noe nytt – og samtidig beholde gleden over å gå til en jobb hun liker hver eneste dag.

– Da kombinerte jeg alt jeg er glad i – og forsøker å lage business av det. På forhånd har jeg spurt mange om hva de mener bydelen trenger, forteller Husby.

Etter en jakt på egnet lokale, fikk hun napp i det som i mange år var «Bjørgs kiosk».

– Vi fikk leie lokalet av Ålesund kommune, mot at vi sto for oppussingen selv. Lokalet har ikke vært brukt til noe annet enn lager siden Bjørg hadde kiosk her, noe som må være 30 år siden, forteller hun. Da Wenche gikk på Skarbøvik ungdomsskole, handlet hun selv smågodt på kiosken til ho Bjørg.

Kaffe og strikkekos

Ved siden av selve butikkdriften, er det egen kaféavdeling, der man kan sitte inne eller ute under tak – og nyte en bagett eller kake, kaffe eller smoothie.

Om du ikke har tid til å stoppe opp og kjenne på hvilepulsen, kan du gjerne ta godsakene med deg videre.

– Her er det tenkt at folk bare kan sette seg ned og strikke og være sammen med andre – istedenfor å sitte hjemme alene, sier Wenche Husby Steffensen. Hun har fått god hjelp fra venner, slekt og familie med oppussingen av de 70 smakfulle kvadratmeterne, ikke minst nytt kjøkken. Og flere ansatte blir det nok etter hvert.

– Det er så flott at Wenche starter opp dette i Skarbøvika. Det er positivt for lokalmiljøet og tilhørigheten, sier Berit Olsen (69), kunde på sitt aller første besøk innom.

Hun var lærer for Wenche i alle årene på Hessa skole.

– Wenche er veldig kreativ, det så jeg allerede fra første klasse. Og butikken ser veldig innbydende ut, sier Olsen. Mellom en god gratulasjonsklem og en glad handel i klesavdelingen.