På bunnen av det hele hadde de senket garnet og vak ned på dypere sjø. Det var bare et hell at han greide å sokne det med dregg slik at han fikk dratt det opp.

– Jeg håper at folk som gjør dette tenker seg om en gang til. De som gjør slikt ødelegger gleden for oss som liker å bruke fritid på sjøen. Det er også ødeleggende for livet i sjøen, fordi nylongarn som ikke blir gjenfunnet blir stående og fisker til evig tid, sier Knut Arve Tafjord.

Han har utrustet seg med en hjemmelaget dregg til å dra opp garn som uvedkommende har flyttet og senket på djupna.

Skåret rundt

Det nye garnet hans sto på den næringsrike bunnen ved Lerstadholmen. Her er en god del teiner og bøyer for fiskeredskap. Uvedkommende halte garnet opp og skar ut krabbene.

– Hvorfor har de ødelagt garnet også?

– Det tar lang tid å løsne en krabbe på rett måte. For å bli fort ferdig har de bare skåret rundt den, sier han.

Det er ikke første gangen Knut Arve Tafjord har opplevd dette. Forrige gang gikk det ut over krabbegarnet hans som forsvant andre gangen han hadde det i sjøen. Flyndregarnet som han fant igjen sundskåret, var også nytt og det koster 500 til 600 kroner i butikken.

Destruktivt

Han er ikke alene om å ha opplevd dette, og han forteller om en mann som hadde to-tre garn i lenke som han fant igjen som en rue på sjøbotnen etter at folk hadde dratt det opp og plukket med seg fangsten.

– Vet dere hvem som driver med dette?

– Noen snakker om at de har sett en hurtiggående båt som kjører flere steder og drar opp garn og teiner, sier han.

Han sier at dersom de som gjør dette selv hadde drevet med ærlig krabbefiske på fritida, hadde de skjønt hvor ødeleggende tyveri er for folk som oppfører seg skikkelig.

– Jeg synes det er ille at folk har så dårlig moral at de stjeler krabbe og ødelegger teiner og garn. Det er så sin sak at folk tar noen krabber, men at de ødelegger redskapen også er ekstra ille, sier han som hadde garnet sitt stående over helgen til tirsdag da han fant det igjen i den forfatningen det er.

– Folk som drar opp og ødelegger andres garn må forstå hvor destruktivt dette er, sier han.