Det sier Camilla Anett Akslen, leder for Ålesund Røde Kors Hjelpekorps.

Fredag ettermiddag, med bare timer igjen til russen samles på Flatholmen til den første av i alt åtte sammenkomster, er det nemlig stor mangel på foreldrevakter.

Det er Røde Kors som har oversikt over hvem som stiller, og etter å ha gjort ei kjapp opptelling forteller Akslen at de så langt bare har nok foreldrevakter til én av åtte kvelder.

– Nærmere bestemt kun til søndag denne uka. Da er det tre foreldre som stiller. Men verken i kveld, eller i morgen, lørdag, er det foreldre som har meldt seg til å gå vakt. Det vil si, vi hadde to foreldre som ville stille lørdag, men etter at den ene av disse trakk seg, ga jeg beskjed om at den andre ikke trengte å stille. Vedkommende kunne ikke ha foreldrevakt aleine, sier hjelpekorpslederen.

– Røde Kors blir også til stede disse kveldene?

– Det gjør vi. Denne helga med i snitt 15–25 personer hver kveld. Men mens vi etter planen først og fremst skal være på selve russeområdet, skal foreldrevaktene brukes fra dette området og bortover mot rundkjøringa på Flatholmen. Dersom vi ikke får flere foreldre, må vi bruke flere av våre folk også der. Det er derfor jeg sier at flere foreldrevakter vil gi oss bedre oversikt og gjøre at vi i større grad kan være der for russen, sier hun.

– Noen foreldre vil kanskje tenke at podene deres ikke ønsker at de skal være til stede under disse sammenkomstene?

– Det stemmer sikkert, men til dem vil jeg si at foreldra ikke skal være inne på selve russeområdet, men altså utafor. Russen skal få ha sitt privatliv, sier Akslen.

– Hva gjør foreldre som kan tenke seg å være vakter allerede denne helga?

– De tenker jeg må finne nummeret mitt og enten ringe meg eller sende meg ei melding. De som derimot kan tenke seg å være vakter seinere i løpet, kan bruke skjemaet de finner via Ålesund kommune si Facebook-side.