Et enstemmig utdanningsutvalg i Møre og Romsdal gikk mandag inn for å bygge idrettshall i Spjelkavik på tomta til den videregående skolen, melder NRK Møre og Romsdal.

Vedtaket innebærer et bygg med to saler. Dermed brenner det igjen et blått lys for Spjelkavik idrettslag sin drøm om storhall med tre håndballflater.

Fryktet utsettelse

Politikerne i utvalget ville ikke gå inn for å bygge på tomta til idrettslaget, fordi en omregulering av tomta kunne føre til at prosjektet ble utsatt med ett år.

Syver Hanken (H) i utvalget forteller at at dette var nye opplysningene fra seksjonen for bygg- og vedlikehold, og at de ble tungen på vektskålen.

– Dette ville ført til at salen tidligst kunne stått ferdig til skolestart i 2019, ett år senere enn nye Spjelkavik videregående skole er planlagt ferdigstilt. Dette ville ført til store utfordringer for den nye skolen, da også med idrettsfag som skal overføres fra Ålesund videregående til Spjelkavik videregående, opplyser Hanken til smp.no.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Han påpeker at «både administrasjonen og politikerne har vært opptatt av å rose ildsjelene i Spjelkavik IL for den profesjonelle innsatsen de har lagt ned», men at fylkeskommunen for tida må være svært forsiktige med investeringene sine.

Bakgrunn:Plannemnda gir storhall-drømmen nytt liv– Hvis oss pengene, Holen– Risikofritt for begge parter– Fylket vil bruke 15 millioner på Spjelkavik-hall

Fulgte idrettslaget

Plannemda i fylket gikk nylig mot en tilsvarende innstilling fra administrasjonen i fylkeskommunen. De ønsket en lokalisering i tråd med ønsket fra Spjelkavik IL, men at det det i første omgang burde gås for en løsning med to saler med muligheter for framtidig utvidelse.

Saken skal videre til behandling i fylkesutvalget, før fylkestinget avgjør saken endelig i sitt møte i desember.

Mer om denne saken i Sunnmørsposten tirsdag