Ved kysten av Sogn og Fjordane herjet det tidlig søndag morgen fortsatt full storm, mens vinden har løyet både i Hordaland og Rogaland i løpet av morgentimene søndag.

Sunnmøre ligger delvis i le for den sørvestlige vinden. Klokka 11.30 hadde politiet på Sunnmøre og i Nordfjord ikke fått inn meldinger om hendelser etter den kraftige vinden.  I Måløy er Måløy-brua i perioder stengt søndag formiddag.

Kråkenes fyr i Nordfjord hadde søndag formiddag fortsatt full storm.

- For Sunnmøre kan det søndag bli vindkast med sørvest sterk kuling ute ved kysten og i høyden, sier meteorolog Martin Granerød ved Vêrvarslinga på Vestlandet til Smp.no søndag formiddag.

Klokka 11.30 sendte meteorologisk institutt ut melding om at ekstremværet Lena er over.

Har du merket noe til vinden på Nordvestlandet? Tips Sunnmørsposten: Mobil 95 400 400 || Epost: 95400400@smp.no

Politiet i Hordaland har fått inn svært mange meldinger om skader knyttet til ekstremværet – som på det verste ga vindkast på opp mot 30 og 40 meter i sekundet.

– Det er mange takplater som har fløyet av gårde, trær som helt eller delvis sperrer veier, eller har falt over strømledninger og ført til at folk har mistet strømmen, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Hordaland politidistrikt til NTB.

I tillegg er flere ferjer og tog innstilt som følge av uværet, skriver Bergens Tidende.

Værfast på fjell

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) rykket ut til flere båter og seilbåter som ikke kom seg i land på egen hånd da uværet tiltok lørdag kveld.

I Sogn og Fjordane opplyser politiet at de har fått melding om en del trær som sperrer av veier. En person kom seg ikke ned fra fjellet på grunn av uværet lørdag kveld, og måtte søke ly i fjellet i løpet av natten.

Personen vil trolig klare å komme seg ned på egen hånd søndag morgen, opplyser politiet.

Til sammen 700 kunder mistet strømmen i Agder-fylkene, etter at trær falt over strømledningene. Søndag morgen opplyser Agder Energi at alle kundene har fått tilbake strømmen, ifølge Fædrelandsvennen.

Det er ikke meldt om personskader som følge av ekstremværet.

August-rekord

Ifølge Meteorologisk institutt er det uvanlig med storm tidlig i august, og derfor har ekstremværet ført til at til sammen 20 vindrekorder er satt i Hordaland og Rogaland.

– Ekstremværet ble så kraftig som varslet. Det ble satt hele 13 vindrekorder for august i Hordaland, og 7 vindrekorder i Rogaland. I begge områdene har det roet seg i løpet av morgentimene, mens det ved kysten av Sogn og Fjordane fortsatt er full og til dels sterk storm, opplyser vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NTB.

Evakuerte festivaler

Ekstremværet førte lørdag kveld til at politiet i Rogaland valgte å evakuere to arrangementer med totalt 2.300 deltakere.

Både på sommerfesten på Viste og Lydbølger-festivalen på Bore ble folk evakuert. Tre deltakere på sommerfesten er sendt til sykehus med lettere skader, skriver Stavanger Aftenblad.

Åge Aleksandersen fikk kun spilt én time før han måtte gå av scenen på Viste, skriver Rogalands Avis. Aleksandersen sier at han var bekymret for publikum. (©NTB)