Det sier fjorårets vinnere av Sunnmørspostens uhøytidelige sommerkonkurranse - «Se hva jeg kan!», Emilie Ryste (14) og Sofie Laxaa (15).

– Har dere lyst til å sende inn. Gjør det, legger de til.

De to jentene blei belønna med hver sin iPad mini etter å ha gjort en «The Cup Song»-variant av den svenske artisten Robyns hit «Call your girlfriend», under fjorårets konkurranse. For de som ikke kjenner «The Cup Song»-opplegget, så går det ut på å synge, samtidig som en bruker små plastkopper på en spesiell måte - til å akkompagnere seg selv.

Se fjorårets vinnerbidrag her (ekstern lenke)

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på sangen, og videoen blei vist - jeg tror det var 13.000 ganger, på Youtube i løpet av et par måneder, forteller Emilie.

Trives med litt blest

Både hun og Sofie trives godt med litt blest rund seg. Mens Sofie skriver om moter og hverdag på sin egen blogg og har en Instagram-konto som følges av 13.000, er begge jentene aktive i Aalesund Soul Children. Når koret kommer med plate til høsten, er både Emilie og Sofie blant solistene.

– Det å være med i koret har vært veldig bra for sjøltilliten. Vi er rett og slett blitt tryggere på oss sjøle, forteller de.

Om ferie

Når Sunnmørsposten er i kontakt med de to, er de alt i gang med ferie.

– Vi besøker familie i Oslo og så blir det jo litt shopping, får vi vite.

– Seinere i sommer skal jeg til Italia med familien min. Ellers blir det å være i Ålesud med venner. Grille litt, og forhåpentligvis bade, forteller Emilie.

Sofie forteller - på si side, at famlien ikke har prioritert utenlandsreiser på fire år fordi de har bygd hytte.

– Nå er denne ferdig, så i år blir det tur. Flere faktisk, blant anna skal jeg til London, og så blir det tur til Norway Cup. Selv om jeg ikke spiller fotball, skal jeg treffe venner der, forteller hun.

– Hva er en bra ferie for dere?

– Altså, det trenger ikke være utenlands. Det viktigste er fine folk. Og fint vær, sier jentene.

– Alt blir så mye lettere da.

Emilie og Sofie gjorde en såkallt «The Cup Song»-variant av en av låtene til svenske Robyn, og blei etterhvert premiert med hver sin iPad mini.