Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opplyser til TV 2 og VG at det er betydelige summer som skal brukes i et forsøk på å dekke Ukrainas akutte behov.

Han vil imidlertid ikke si noe om det nøyaktige beløpet.

I første omgang vurderer Norge å delta i et tysk-ledet spleiselag om å forsyne Ukraina med mer og bedre vern mot raketter og droner.

- Begynner å gå tomt

– Regjeringen vil øke støtten til Ukraina. Det kan innebære en økning av totalrammen til Nansen-programmet. Vi vil invitere til samtale med partiene på Stortinget om dette, sier Støre til VG.

Nansen-programmet er avtalt til 75 milliarder kroner over fem år og er støttet av alle partiene på Stortinget.

– Nyhetene melder hver morgen om russiske missiler og droner som har rammet sivile bygninger, energikraftverk og drept mange mennesker. Dette har Ukraina klart å beskytte seg mot, men det begynner å gå tomt, sier statsministeren til TV 2.

Von der Leyen og Scholz

Beskjeden fra regjeringen kommer samme dag som Støre er i den tyske byen Hannover, hvor han skal åpne en industrimesse med stor norsk deltagelse mandag.

Søndag har han møtt både Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og EU-kommisjonens tyske president, Ursula von der Leyen.

I uken som gikk varslet Tyskland at de ville sende ytterligere av Patriot-luftvernsystemet til Ukraina. Lørdag vedtok også USAs folkevalgte en støttepakke til Ukraina på 61 milliarder dollar.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa senest fredag at landet trenger minst sju nye luftforvarssystemer for å klare å beskytte hele landet mot angrep fra Russland.