Det er ferske værdata fra Reading i Storbritannia som nå kan gi grunn til håp om flott påskevær fra langfredag av. Les mer om det lenger nede.

Men de nærmeste dagene blir ganske grå og fulle av nedbør på Nordvestlandet. Fra Nordfjord i sør til Romsdalen i nord vil bygeaktiviteten vedvare søndag, ifølge meteorolog Jørgen Grønneberg ved Værvarslinga på Vestlandet.

Snøen kommer lavt

- Vinden vil blåse fra sørvest og vest, det betyr opp i stiv kuling på kysten, og den blir sterkest søndag ettermiddag, sier Grønneberg til smp.no.

Det blir regn- og haglbyger, og snøgrensen kryper nedover fra 700 meter over havet til 4-500 meter utover søndagen. Søndag kveld blir det minkende vind og nedbør.

Mandag går vinden over på nordvest, det blir bygevær, men mindre nedbør. Mandag vil imidlertid bygene trenge lenger inn i fjordstrøkene. Det blir nordvestlig frisk bris til kuling, som minker utover dagen ettersom Nordvestlandet ligger på baksiden av lavtrykket.

- Snøgrensen mandag vil krype ned til 2-400 meter over havet, sier Grønneberg.

Været akkurat nå: Se live-kamera fra Fjellstua

Bra på onsdagen

Natt til tirsdag faller vinden helt ut og bygene uteblir. Tirsdag blir det opphold og til dels pent vær. Det blir høyere makstemperaturer. Fra 3-4 plussgrader på ytre mandag – til 5-7 plussgrader på tirsdag.

- Først på onsdag blir det temmelig bra vær. Et nytt lavtrykk er på veg til Vestlandet, men på Nordvestlandet ligger dere i le og det ser ut til å bli oppholdsvær først på onsdagen, med lokalt opp i liten kuling ytterst på kysten av Sunnmøre. Temperaturen blir hyggelig på onsdag, over 10 plussgrader, sier Grønneberg.

Natt til torsdag vil det komme nedbør og lavere temperatur.

...Men så kommer påskesola

De siste kjøringene av værdata i regnesentralen i Reading, som bla Yr bygger sine varsler på, viser lørdag ettermiddag gledelige tegn:

- Disse er noe usikre, men likevel såpass tydelige at vi velger å gå ut med dem. Regnesenteret i Reading sine beregninger ti dager fram i tid viser dette, og sannsynligheten er noenlunde god. Det blir bedring i været fra langfredag, sier Grønneberg.

- Hvis det slår til, kan fredag og lørdag og kanskje også søndag bli bra.

Det bygger seg trolig opp et høytrykk over Sør-Skandinavia,  og dette kan faktisk forsterkes lørdag og søndag og gi bra påskevær på Nordvestlandet, sier Grønneberg til smp.no.