Tirsdag ble de siste fem meterene på den nye Tresfjordbrua på E136 støpt sammen. Dermed er den 1290 meter lange brua koblet sammen etter at anleggsarbeidet startet vinteren 2013.

– Det er veldig rart at et prosjekt som en har jobbet med så lenge nesten er kommet i mål, sier Vestnes-ordfører Geir Inge Lien (Sp) til smp.no.

Han og veteranene Nils Valde og Torgeir Stene i Eksportvegen AS gikk over den siste biten som nå altså knytter brua sammen.

– Nå har vi gått over. Dette vil bety mye for Vestnes kommune, men også eksportvegen og ikke minst næringslivet, sier Lien, og legger til at det å kjøre over Tresfjordbrua vil bli den største innsparingen en kan få i tid fra Ålesund til Oslo.

– Tid er penger. Det er ingen som har det så travelt som en død laks for å nå et marked. Så dette vet vi fra næringslivet er veldig etterlengtet, sier Lien.

Brua vil også gi vesentlig bedre trafikksikkerhet rundt Tresfjorden som har vært en ulykkesbelastet strekning.  Det blir full rassikring fra Vestnes til Åndalsnes, og folk som kjører fra Vikebukt til Helland (Vestnes sentrum) sparer 22 km. Ifølge Statens vegvesen sparer man 13 km fra Ørskog til Åndalsnes.

Rundt månedsskiftet oktober/november i år åpner brua for trafikk.

Torgeir Stene i Eksportvegen AS forteller at Vestnes formannskap allerede i 1986 hadde et vedtak om å arbeide for mulighetene til ei bru over fjorden. Siden den gang har det vært flere politiske runder før realiseringsplanene skjøt fart fra 2009.