– Eg var oppe klokka fem i dag og laga 10 liter fiskemiddag, fortel ordførar Terje Vadset (Frp) i Skodje. Med maten laga han til gjestebod på rådhusplassen i Skodje tirsdag.
Gjer som fleire enn 20.000 andre - lik smp.no på Facebook
Born og personale frå Prestemarka og Skodje barnehagar koste seg med bacalao og fiskesuppe.
Klippfisken vart kjøpt på Ellingsøy og vatna i to døgn før ordføraren laga den til på beste måte. Fiskesuppa laga han av lyr.
– Lyr er ein undervurdert fisk. Den har mange gode kvalitetar, seier han.
Matstunda markerte innleinga til friluftslivets år som vart opna tysdag. I Skodje skal det vere mange tiltak utover i året.
Barnehageborn- og skuleborn som ikkje var med på festen ved rådhuset, fekk kvar ti kroner til måltid der dei har dagane sine, og natt til onsdag skal ordføraren sove ute i grindløa i skuleområdet.
Slik fyrer du opp bålet
Del dine friluftsbilder med smp.no-leserne ved å tagge dem #smpno på Instagram.
Du kan også sende billdene til oss på mms til 95 400 400 - eller via epost 95400400@smp.no