Tidligere denne uka ble det kjent at Olav Thon utvikler kjøpesenteret på Moa med nesten 30. 000 kvadratmeter, noe som gjør Moa til landets største kjøpesenter. Over en milliard kroner går med på utbyggingen av kontor, næringsbygg og kjøpesenteret. I anledning dette etterlyste Trine Klemetsen både en debatt og en plan rundt byutvikling i Ålesund.

Mye byplanlegging

Rådmann Astrid Eidsvik kan derimot fortelle at det foregår mye byplanlegging i kommunen.

–Byplanlegging driver vi med. Vårt siste grep var å ansette en strategi- og utviklingssjef som har to viktige hovedoppgaver: «Byen som regional motor» og «By-regional Ålesund», forteller Eidsvik og legger til at «Byen som regional motor» handler spesielt om hvordan bysentrum skal videreutvikles til å bli en motor for regionen.

–I tillegg utlyses det nå en stilling som kommuneplanlegger. Så byplanlegging er i høyeste grad i fokus, sier Eidsvik og sier at bysentrum og Moa er nødt til å ses i sammenheng.

–Både bysentrum og Moa er avhengig av hverandre. Man må tenke bysentrum og Moa i samme tanke, og ikke enten eller. Sentrum skal utvikles videre, og sørsideplanen er noe vi er veldig opptatt av å få til. Det er et viktig prosjekt i byutviklinga.

Bakgrunn:

Burde være tilfreds

Eidsvik mener det heller burde vært mer fokus rundt etableringen av nye arbeidsplasser.

– Det som skjer på Moa bidrar til flere hundre nye arbeidsplasser, i det som er nedgangstider. Først trengs det mellom 600 og 700 i forbindelse med byggeprosjektet, før det blir tilsvarende med faste stillinger når byggingen er ferdigstilt, sier hun og mener at man burde være svært fornøyd med situasjonen.

– Jeg synes vi skal være veldig tilfreds med en investor som tørr å satse i disse tider. Det store antallet med nye arbeidsplasser er positivt i seg selv, og skjer i samsvar med den vedtatte planen. Samtidig skal bysentrum selvfølgelig også utvikles, avslutter hun.

Les også: – Burde hylle Olav Thon

<strong>Etterlyser:</strong> Bypatriot Trine Klemetsen etterlyser en skikkelig plan rundt byutviklingen i Ålesund.