– Vi kan ikke slå frivillige lag i trynet på denne måten. Dette vil jeg ikke være med på, sier politiker Thor Hansen (Ap).

Etter at kultur- og oppvekstkomiteen gikk gjennom rådmannens budsjettforslag mandag, er han hoderystende til regnestykkene der administrasjonen vil spare ved å holde idrettshaller stengt på kveldstid og i helger.

Les også: Vil holde ny hall i Hatlane stengt

– Vi kan vente oss ei solid regning i fremtida når hundrevis av barn og unge nektes fysisk aktivitet. Prøv å legge den kostnaden inn i formelen. Når vi tar imot støttemidler lover vi å holde åpent for allmenheten. Det må vi bare holde, sier Hansen.

Han varsler kamp når bystyret skal behandle forslaget 5. desember.

Følg smp.no på Facebook

Kritisk til stengning

Komitéleder Knut Anders Oskarson (H) sier at åpningstidene er en av tre saker de er kritiske til i sin innstilling til formannskapet.

De andre er utsettelsen av Osane-hallen og oppussing av Kolvikbakken. Hvis det er tilfelle at tiltaket setter spillemidlene i fare, må kommunen revurdere saken, mener han.

Se interaktiv grafikk: Ålesund-budsjettet på 1,2,3

Les også: Må ta tøffe kutt

Sju millioner i fare

Ålesund kommune har fått godkjent sju millioner kroner i tippemidler til Hatlane idrettshall.

Men stenging er i strid med bestemmelsene, bekrefter Ketil Frøland i Kulturdepartementets informasjonsenhet.

– En idrettshall som ikke skal holdes åpen på ettermiddagstid og kveldstid, vil ikke være berettiget til spillemidler. Eksisterer en slik idrettshall, og den er spillemiddelfinansiert, vil dette være i strid med plikten anleggseier har til å holde hallen åpen for allmenn idrettslig aktivitet, opplyser Frøland.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Vil ha orientering

De sju millionene er ennå ikke innfridd, men søknaden er godkjent og venter på utbetaling, i følge Møre og Romsdal fylkeskommune.

Spjelkavikhallen, som nå gjenreises, er foreslått stengt i helgene. Denne ble tildelt tippemidler blant annet i 1997.

Men eier forplikter seg til å holde anleggene åpne for allmenheten i 30 år etter bygging.

– Kulturdepartementet vil be eier av Spjelkavikhallen om orientering før det kan tas stilling til om det skulle foreligge strid med bestemmelsene, skriver Frøland.

<strong>Varsler kamp:</strong> Å stenge idrettshaller på kvelder og i helga er korttenkt av kommunen, mener politiker Thor Hansen (Ap). ARKIVFOTO: NILS HARALD ÅNSTAD
<strong>Kritisk:</strong> Leder for kultur- og oppvekstkomiteen Knut Anders Oskarson (H). ARKIVFOTO: ROGER ENGVIK