Meteorologene på Twitter skriver onsdag at etter noen dager med heftige snøbyger kan Møre og Romsdal vente litt sol fram til bygene er tilbake natt til lørdag.

– Frem mot helgen blir det litt det samme været som det har vært tidligere i uka. Torsdag blir en veldig fin dag. Første del av fredag ser det veldig bra ut, men slutten av fredagen kommer nordavinden tilbake med snøbyger. Det gjelder egentlig gjennom helga også. Det blir bygevær første delen av påsken. Lørdag ser det ut til at det blir flest byger og det blir fort noen centimeter snø av disse bygene, sier Bente Wahl, meteorolog i Meteorologisk institutt.

Hun har derimot gledelige nyheter til deg som er lei av snøen:

– Det ser ut som det blir varmere luftmasser fra mandag og da kan det hende snøen smelter litt. Det er litt ustabilt utover i påskeuka, men det skjer et væromslag på mandag, sier hun.

Varsom.no melder om betydelig snøskredfare onsdag. Det betyr faregrad nummer tre. Onsdag har det gått fire snøskred i Møre og Romsdal, der tre av dem var i Ørsta. Dette skriver Varsom.no:

Naturlig utløste skred kan forekomme i soleksponerte bratte heng. Vær også forsiktig i leheng med ferske nysnøflak.

Torsdag er det meldt faregrad nummer to, moderat snøskredfare. Varsom.no skriver:

Skredfaren øker i solsidene utover dagen når nysnøen blir fuktig. Vær forsiktig i bratte leområder med tørr fokksnø i høyfjellet.

Det er middels faregrad for løssnøskred (våt snø) og flakskred (nysnø). Det er ikke oppdatert hvordan helga ser ut.