345 små barn, det mest verdifulle vi har, utsettes hver dag for livsfare på skolevegen til Hessa Skole. De mest kritiske problemene kan løses for små midler, og disse midlene må prioriteres på plass UMIDDELBART! Både Hessa Skole og Skarbøvik Ungdomsskole er sprengt hva kapasitet gjelder. Jeg vil derfor fremskynde prosjekteringen av både Hessa Skole, hall i Osane og ombygging av Skarbøvik Ungdomsskole, slik at det er tilrettelagt for å komme igang den dagen vi er ute av ROBEK.

Ålesund Kommune bør være èn av forsøkskommunene i ordningen med statlig finansiert eldreomsorg. Det skal ikke være kommunens økonomi som avgjør om du får plass på sykehjem eller omsorgsbolig den dagen behovet melder seg.

Eiendomsskatten er en usosial dobbelbeskatning, som rammer særlig hardt de med dårligst økonomi i samfunnet vårt! Denne må vekk så snart vi er ute av ROBEK!

Jeg er opptatt av å balansere bevaring av vår særegne jugendstil og utvikle byen vår videre. Det er særdeles betenkelig at en by som Ålesund har klart det kunststykket å ikke bare bygge seg UT av UNESCO’s verdensarvliste, men i tillegg INN på listen over Norges 5 mest truede kulturminner! Jeg har initiert og frontet aksjonen mot “signalbygg” på Dronning Sonjas Plass, og mener at et moderne Ålesund bør begrenses i mest mulig grad til sørsiden av byen.