Dette opplyser ålesundsordfører og styreleder i Tafjord, Bjørn Tømmerdal. Da saken var oppe i formannskapet mente flertallet at befolkningen i Ålesund kom for dårlig ut i avtalen. Ingen var imot selve avtalen, men flertallet reagerte på at nettleien i TK-området kommer til å øke med tre øre pr. kWh, og ba om det blir framforhandlet en bedre avtale for Tafjord-eierne.

– Det er klart at nettleien i Tafjord-området kommer til å gå litt opp og at den går litt ned i Tussa-området. Men over tid kommer den til å gå ned, fordi vi får økt produktivitet og de ansatte får et større og mer interessant område å arbeide i, sier adm. direktør Erik Espeset i Tafjord.

Øker uansett

Han sier også at nettleien kommer til å øke uansett, fordi det foregår omfattende utbygging av kraftlinjer i Norge som abonnentene må betale. Linja Ørskog-Fardal er ett eksempel.

Fordelen med sammenslåingen for folk på Sunnmøre er at alle får et mer sikkert kraftnett. Det gjelder også kraftforsyningen til Ålesund.Avtalen går blant annet ut på at driftssentralen i Ørsta blir lagt ned, og at sentralen i Spjelkavik blir styrket for å ta seg av hele Sunnmøre. Nettselskapet skal ha hovedkontor i Ørsta.

– Montørene skal bo og arbeide rundt om i distriktet der linjene er. Ingen av dem får nytt fremmøtested på grunn av dette, sier TK-direktøren.

Ansatte advarer mot sammenslåing

Til å leve med

– Vi har forhandlet i ett år og har kommet fram til en avtale som er til å leve med. Det er ikke aktuelt å reforhandle avtalen, sier adm. direktør Elling Dybdal i Tussa.

Det er utarbeidet en samlet pakke som kommunestyrene som eiere kan si ja eller nei til. Han sier politikerne får avgjøre om Sunnmøre skal ha et solid nettselskap som gir dem best kontroll i det lange løp.

Solid

– I disse dager med uvær ser vi hvor viktig det er å ha et solid nettselskap og strømforsyning til alt elektrisk utstyr i hjem og bedrifter. Når strømmen er borte er folk mer opptatt av det er tre øre fra eller til, sier Elling Dybdal.

Han sier også at dersom Ålesund bystyre som største eier sier nei, er det ingen vits å behandle saken i andre kommuner eller i generalforsamling.

<strong>ordfører:</strong> Ordfører Bjørn Tømmerdal i Ålesund har invitert Erik Espeset til å orientere direkte i bystyret.
<strong>tussa-sjef:</strong> Adm. dir. Elling Dybdal i Tussa mener avtalen som er forhandlet fram er til å leve med. Å reforhandle avtalen er uaktuelt.