Berit Westad i Handelshuset Rønneberg presenterte i går utbyggingsplanene for formannskapet. Det er allerede kjent at NAV vil bli stor leietaker i nybygget. Nå får kommunen tilbud om å flytte biblioteket inn i over to tusen splitter nye kvadratmeter i 2. etasje.

Rask avklaring

– Med NAV som leietaker kan vi allerede realisere en utbygging med to etasjer, sier Berit Westad. Men vårt ønske er å bygge alle fire etasjene samtidig. Dersom kommunen ønsker å leie 2. etasje til bibliotek, har vi allerede sikret oss at 60–65 prosent av bygget er utleid. Da kan vi gå for full utbygging.

Westad understreker at det også er ønskelig å få en rask avklaring på dette spørsmålet.

Begeistret

Politikerne i formannskapet var begeistret for planene om nybygg, og Handelshuset Rønneberg fikk ros for initiativet. Planene har ikke materialisert seg i endelige tegninger foreløpig, men utbyggerne ønsker blant annet å legge til rette for gangbru over Korsegata og bilfri kryssing av sentrum fra Hellebroa og til Aksla parkering.

Kirsti Dale (uavh.) oppfordret Westad om å be arkitektene sine om å lage store vindusflater ut mot Brosundet. Dale mente også at et nybygg ikke trenger å være på mer enn tre etasjer.

Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista), ønsket å vite hvordan administrasjonen så for seg prosessen i spørsmålet om å flytte inn i nye biblioteklokaler. Rådmann Astrid Eidsvik sa at begge bibliotekene i Ålesund har behov for nye lokaler, og at Olav Thon allerede har tilbudt husrom til filialen på Moa i sitt nybygg.

Leieutgifter

– Vi må selvsagt legge fram en egen sak om dette, og nye lokaler betyr også økte leieutgifter. På en annen side kan vi få inntekter ved å leie ut de lokalene bibliotekene flytter ut fra, så dette må vi se i en større sammenheng, sa rådmannen.

Både Tore Johan Øvstebø (KrF) og Svein-Rune Johannessen (Ap), roste utbyggerne for et godt prosjekt, og Øvstebø håpet at det går an å finne en løsning for nytt bibliotek.