– Vi må gjøre noe for å dra folk til byen, smiler Gunnar Haagensen, daglig leder i Aksla Parkering.

Anlegget i byfjellet Aksla åpnet 15.april i år, og har 940 parkeringsplasser, fordelt på seks etasjer.

– Hvordan har det gått?

– Det går kjempebra. Hadde anlegget vært fullt, så hadde det vært katastrofe. Vi har leid ut 320 faste plasser, og har ikke tenkt å leie ut så veldig mye mer. Vi er veldig fornøyd, sier Haagensen.

At det døgnåpne parkeringsanlegget er helautomatisert, bidrar og til å holde driftsutgiftene nede.

Kapasitet

FORNØYD: Gunnar Haagensen, daglig leder i Aksla Parkering AS. Foto: Staale Wattø

Han peker og på viktigheten av at Ålesund kan håndtere tilstrømming av tilreisende ved å ha parkeringskapasitet, også under store arrangement som Elton John-konserten i sommer.

– Anlegget er ingen gullgruve, men etter intensjonene går det veldig bra. Og hvis flere vil bruke det, så er det flott, sier han.

Gratis

Ved å tilby gratisparkering, håper han flere finner nytten av å benytte parkeringsanlegget.

Therese Haborstad er senterleder ved Ålesund storsenter, som har direkteinngang fra parkeringsanlegget i byfellet.

– Hver lørdag i november, og hver lørdag og søndag i desember frem til jul, er det gratis å parkere i anlegget til Aksla Parkering. Søndagene fordi vi i desember har søndagsåpne butikker, sier Haborstad.

– Dessuten skal vi ha Black Friday 25.november, så også da blir det fri parkering, og langåpent fra morgenen av i kjøpesenteret, der vi serverer frokost til kundene, forteller hun. De som besøker byen, vil bli servert et julepynta sentrum.

Julesmokk

Ålesund storsenter får julenissen på besøk, og da kan minsten i familien levere inn smokken sin til selveste julenissen. - et kortreist og mer julete alternativ til å reise til Kristiansand for å putte den i Kaptein Sabeltanns skattekiste.